* * * *

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το site και η δημόσια συζήτησή μας είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 24, 2012, 17:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση e-kapnisma

Σελίδα Facebook

Αποστολέας Θέμα: Αγορές on-line, κάρτες, PayPal κτλ.  (Αναγνώστηκε 7580 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Abet

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Αθηνα
  • Φύλο: Άντρας
  • Ατμιζω απο 9 Σεπ 09
Αγορές on-line, κάρτες, PayPal κτλ.
« στις: Ιανουάριος 02, 2010, 19:34 »
Πάντως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο , τωρα με το ΗΤ που έμπλεξα με net αγορές, πήρα προπληρωμένη κάρτα και έκανα λογαριασμό e banking
Μεταφέρεις 200 ε  στην κάρτα  με  1 ε  κόστος και τελείωσες
Προχτές κλείδωσε η κάρτα του γυιού μου , ειχε υποκλαπεί , μάλλον με software ο αριθμός. Ο επίδοξος κλέφτης έκανε 3 δοκιμές στον 3ψήφιο που δεν τον είχε και η κάρτα κλείδωσε, έτσι μας είπαν απο την τράπεζα. Σπάνια μεν , αλλά συμβαίνουν οι υποκλοπές
Γι αυτό προπληρωμένη. Το πολύ πολύ να χάσεις μερικα ευρώ.

Ας μην αφήσουμε την κρίση που περνάμε να επηρεάσει τη συζήτησή μας:
Ευγένεια και ειλικρίνεια πάνω απ' όλα
Fair play ΚΑΙ στους Έλληνες επαγγελματίες

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• e-high ατμιστής
  • Τόπος:
    • Silvicultrix - Experimental Music
Απ: Αγορές on-line, κάρτες, PayPal κτλ.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 02, 2010, 19:45 »
Τέτοια λέγε μου Abet να φρικάρω! Ποια είναι η διαδικασία με την προπληρωμένη κάρτα και e-banking?

Συνδεδεμένος Atmos

• (aTmin)
  • Διαχειριστής
  • Τόπος:
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 02, 2010, 19:46 »
Κι εγώ προπληρωμένη Attica Gift-card έχω και την έχω "συνδέσει" στο PayPal.

Abet, όταν λες έκανες λογαριασμό e-banking, εννοείς ότι μπορείς να μεταφέρεις λεφτά από το λογαριασμό σου στην κάρτα σου; Είναι και τα δύο στην ίδια τράπεζα; (και η κάρτα και ο λογαριασμός;).
Εγώ για να βάλω λεφτά στην κάρτα πρέπει να πηγαίνω κάθε φορά (live) στην τράπεζα.

Συνδεδεμένος alfisti

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: Αθήνα
    • alfistigr photo
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 02, 2010, 20:00 »
μέχρι να απαντήσει ο abet -αν καί νομίζω πως γίνεται- να πω καί έναν πιό απλό τρόπο?

κάποιοι (? :'(?) έχουμε το δανειάκι μας το οποίο πληρώνουμε κάθε μήνα.
συνήθως συνοδεύεται καί από κάρτα γιά ευκολία.
η οποία βέβαια είναι άδεια ή έχει άντε μία δόση.

αυτήν την κάρτα χρησιμοποιώ. βάλτε ότι θέλετε, όταν θέλετε καί είστε ok.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• Φουγαροκαραβάνα
  • Ατμιζω απο 9 Σεπ 09
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 02, 2010, 23:10 »
Ναι, atmos
Σε Αγροτική  με λογαριασμο e banking σου δινει ένα μαραφέτι που βγάζει 1 αριθμό κάθε τόσο λεγεται token, βαζεις το  id  , to pass και τον αριθμο του token , απόλυτη ασφάλεια . Μεταφέρεις επιτόπου απ το σπίτι σου στην κάρτα, μόνο που δεν τα μεταφέρει Σαββατοκύριακο, μονο εργάσιμες. Ρώτησα και eurobank αλλά το έχουν πιό ακριβά (πανω απο 1 ευρω καθε μεταφορά στην κάρτα αν ειναι πάνω απο 100 eu) και χωρίς token.
Σε eurobank το ebanking  ειναι τσάμπα , πληρώνεις αρκετά όμως στις κινήσεις
Σε Αγροτική 10 ευρώ για το token πληρώνεις μονο κατα την εγγραφή.

Αποσυνδεδεμένος Undertaker

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Death Valley
  • Undead, Undefeated, UNDERTAKER!
    • Το Blog του Undertaker
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 00:07 »
Οι προπληρωμένες κάρτες εχουν το "ελλάτωμα" πως η τράπεζα σου χρεώνει ενα "Χ" ποσόν καθε φορά που την φορτίζεις. Πολλές επίσης για να φορτιστούν θέλουν να πας ο ίδιος στην τράπεζα, να στηθείς στην ουρά και να περιμένεις για να κάνεις αυτη την δουλειά στο ταμείο.

Εγω για να γλυτώσω αυτη την διαδικασία έκανα το εξής. Είχα από παλιά ενα λογαριασμό στην Alphabank, και μαζί με αυτόν και μια cashcard, η οποία ερχεται με το λογοτυπο της Visa Electron.
Οι Visa Electron είναι 100% αποδεκτές από το PayPal. Εβαλα λοιπόν αυτή την κάρτα ως primary στον λογαριασμό του paypal, και έτσι εχω αυτό τον λογαριασμό μονο για online αγορές.

Οποτε θέλω να την φορτίσω, κάνω απλά κατάθεση στο ATM της Alpha, και είμαι οκ. Εντελώς δωρεάν, και χωρίς ουρές....
Και λαμβάνω και κάθε μήνα κανονικά statement.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• Φουγαροκαραβάνα
  • Ατμιζω απο 9 Σεπ 09
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 00:42 »
Παράθεση
Οι προπληρωμένες κάρτες εχουν το "ελλάτωμα" πως η τράπεζα σου χρεώνει ενα "Χ" ποσόν καθε φορά που την φορτίζεις. Πολλές επίσης για να φορτιστούν θέλουν να πας ο ίδιος στην τράπεζα, να στηθείς στην ουρά και να περιμένεις για να κάνεις αυτη την δουλειά στο ταμείο.
Aφου έγραψα πριν , 1 ευρώ το γέμισμα και απο το σπίτι σου με ε-banking

Αποσυνδεδεμένος Undertaker

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Death Valley
  • Undead, Undefeated, UNDERTAKER!
    • Το Blog του Undertaker
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 00:56 »
Aφου έγραψα πριν , 1 ευρώ το γέμισμα και απο το σπίτι σου με ε-banking

Και πάλι όμως...
1 ευρώ;;;;;;
Γιατί;;; Του το χρώσταγα του τραπεζίτη;;;  ;D

Αποσυνδεδεμένος lionor

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος:
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 05:42 »
Προσωπικα εχω βγαλει την prepaid card απο τραπεζα Κυπρου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εχει κι Online προσβαση για να βλεπεις το υπολοιπο και τις συναλλαγες που εχεις κανει. Σε καθε καταθεση που κανω δινω 1 ευρω προμηθεια ανεξαρτητως ποσου.
Να καταθεσω κι μια ασχημη εμπειρια που εχω απο bestecig. 3/12/09 κανω την παραγγελια. 4/12/09 μου στελνουν track number. Προσπαθησα αρκετες φορες να κανω track αλλα μου βγαζε λαθος. Τους το ειπα και μου στειλανε αλλον trcak number, λεγοντας πως κανανε λαθος. Δεν πειραζει ειπα κι εγω, συμβαινουν αυτα. Κανοντας track αυτη την φορα μου γραφε οτι η παραγγελια εφυγε απο Κινα 4/12/09. Περναγανε οι μερες, περιμενα κι εγω να ρθει η παραγγελια, αλλα τπτ. Τους εστειλα μνμ, και μου απαντησανε οτι εχει πολυ φορτο αυτες τις μερες και να περιμενω. 21/12-09 τους ξαναστελνω mail λεγοντας οτι δεν εχει ερθει, και μου πανε οτι απο βδομαδα θα κανουνε re-ship.28/12/09 τους ξαναστελνω mail ρωτωντας αν ξαναστειλανε την παραγγελια (δεν μου χανε στειλει νεο track number) και μου απαντανε σε 2 μερες θα στειλουν την παραγγελια. Σημερα 3-1-2010 καινουργιο track number δεν εχω, πιθανον ακομα να μην την εχουν ακομα στειλει ξανα. Καλοι οι κινεζοι, αλλα...

Συνδεδεμένος Atmos

• (aTmin)
  • Διαχειριστής
  • Τόπος:
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 06:12 »
lionor, έχεις ανοίξει και λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου, ή απλά πήρες την κάρτα;
Αν έχεις on-line πρόσβαση μόνο με την έκδοση της κάρτας, τότε είναι πολύ καλύτερη από την Attica η οποία δεν προσφέρει τέτοια δυνατότητα.
Εμένα ο μόνος τρόπος για να δω τι έχει μείνει στην κάρτα είναι να πάω στο ATM και να επιλέξω ερώτηση υπολοίπου.

Αποσυνδεδεμένος Tem

• Συντονιστής
  • Τόπος:
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 09:35 »
Προσωπικα εχω βγαλει την prepaid card απο τραπεζα Κυπρου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εχει κι Online προσβαση για να βλεπεις το υπολοιπο και τις συναλλαγες που εχεις κανει. Σε καθε καταθεση που κανω δινω 1 ευρω προμηθεια ανεξαρτητως ποσου.
Να καταθεσω κι μια ασχημη εμπειρια που εχω απο bestecig. 3/12/09 κανω την παραγγελια. 4/12/09 μου στελνουν track number. Προσπαθησα αρκετες φορες να κανω track αλλα μου βγαζε λαθος. Τους το ειπα και μου στειλανε αλλον trcak number, λεγοντας πως κανανε λαθος. Δεν πειραζει ειπα κι εγω, συμβαινουν αυτα. Κανοντας track αυτη την φορα μου γραφε οτι η παραγγελια εφυγε απο Κινα 4/12/09. Περναγανε οι μερες, περιμενα κι εγω να ρθει η παραγγελια, αλλα τπτ. Τους εστειλα μνμ, και μου απαντησανε οτι εχει πολυ φορτο αυτες τις μερες και να περιμενω. 21/12-09 τους ξαναστελνω mail λεγοντας οτι δεν εχει ερθει, και μου πανε οτι απο βδομαδα θα κανουνε re-ship.28/12/09 τους ξαναστελνω mail ρωτωντας αν ξαναστειλανε την παραγγελια (δεν μου χανε στειλει νεο track number) και μου απαντανε σε 2 μερες θα στειλουν την παραγγελια. Σημερα 3-1-2010 καινουργιο track number δεν εχω, πιθανον ακομα να μην την εχουν ακομα στειλει ξανα. Καλοι οι κινεζοι, αλλα...
το πιθανότερο είναι ότι θα σου στείλουν νέα παραγγελία. Μου έχει συμβεί το ίδιο , όχι όμως με ΗΤ. Το περίεργο στη δική μου περίπτωση ήταν ότι μετά απο αρκετό διάστημα μου ήρθε και η αρχική παραγγελία. Παρέλαβα ουσιαστικά δύο φορές και χρεώθηκα για μια.

Αποσυνδεδεμένος marbass

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος:
  • Smoke free since 24/9/2009
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 12:17 »
Παιδιά αυτές τις μέρες οι παραγγελίες θέλουν πολύ υπομονή. Αργούν και λόγο φόρτου εργασίας των eshops αλλά και των ταχυδρομείων (ελληνικών και αλλοδαπών).

Αποσυνδεδεμένος lionor

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος:
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 12:33 »
Οχι δεν χρειαζεται να ανοιξεις λογαριασμο. Μονο με την ταυτοτητα. Με εχει βολεψει παρα πολυ γιατι εχω και υποκαταστημα κοντα μου, ουρα δεν εχει σχεδον ποτε. Αν θυμαμαι καλα εδωσα νομιζω 5 ευρω για να την παρω. Νομιζω ανανεωνεται ή καθε χρονο ή καθε δυο χρονια.
Παρεπιμπτοντως η παραγγελια ηρθε 31/1/09! Ελπιζω απο δευτερα-τριτη να την εχω σπιτι μου. Η ....αυρα του φορουμ μαλλον εκανε την δουλεια της :)

Αποσυνδεδεμένος Abet

• Φουγαροκαραβάνα
  • Ατμιζω απο 9 Σεπ 09
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 15:45 »
lionor  ο Atmos αν δε κάνω λάθος σε ρώτησε πως μεταφέρεις το χρήμα στην κάρτα  online
Αν δηλαδή για την online πρόσβαση θέλει λογαριασμό.
Γιατί μιά μας λές ότι έχει online πρόσβαση και την άλλη ότι δεν έχει μεγάλη ουρά . Πού να έχει μεγάλη ουρά ?  στο online ?  ( πλάκα κάνω , ανευ παρεξηγήσεως)

Συνδεδεμένος Atmos

• (aTmin)
  • Διαχειριστής
  • Τόπος:
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 16:00 »
Οχι, εντάξει. Για τον έλεγχο υπολοίπου on-line έλεγα.
Λογικό είναι ότι για να κάνεις μεταφορές χρημάτων on-line κάπου θα πρέπει να υπάρχει ένας λογαριασμός.
Αλλά μιας και το έθεσες το ζήτημα, αλήθεια, lionor, μπορείς να κάνεις και μεταφορές χρημάτων on line από άλλο λογαριασμό ή πρέπει να είναι της Τράπεζας Κύπρου ο λογαριασμός;

vapormania.gr