Σιγά σιγά, άρχισαν οι απαιτήσεις μερικών χρηστών για παραπάνω και φτάσαμε και στα 36
Μη νομίζεις. Και το 20 mg που είπα, ψιλο-αυθαίρετο είναι. Εγώ το έβγαλα από την τσέπη (που το είχα), επειδή τα πρώτα υγρά που είχαν βγει ήταν εκεί στα 18 τα high ενώ παραπάνω λέγονταν έξτρα χάι, (όχι μόνο από μία εταιρία αλλά από όλες σχεδόν).
Μήπως το παρακάνεις με τη νικοτίνη ?
Μάλλον το παράκανα με τη νικοτίνη αλλά δεν είναι τελικά αυτός ο λόγος.
Έχω προμηθευτεί φιλτράκια και υγρά μόνο High 20mg και όταν άτμιζα αρκετά είχα έντονους μυϊκούς πόνους και μάλιστα έφτανα στα όρια των παραισθήσεων. Σοβαρολογώ.
Τώρα έχω κάνει κάποιες παραγγελίες υγρών Low 6mg. Όσο για την PG εξακολουθεί να μου δημιουργεί στομαχικές διαταραχές αλλά έχω περιορίσει το άτμισμα κι έτσι μειώθηκαν στο ελάχιστο. Η VG και συγκεκριμένα το ecopure δεν μου δημιούργησε καθόλου στομαχικές διαταραχές αλλά δεν με ικανοποιεί γευστικά παρά τη μεγάλη πυκνότητα του ατμού. Ίσως ο ΕΟΦ δικαίως δεν εγκρίνει τη νικοτίνη πάντως. Κι επειδή ξέφυγα τελείως από το θέμα να σημειώσω πως το 901 μαζί με τα δικά του φιλτράκια virginia είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός ως τώρα!
αναρωτιέμαι. μήπως συμβαίνει το εντελώς αντίθετο?μήπως οί ζαλάδες οφείλονται σε έλλειψη νικοτίνης?πιό πιθανό το βλέπω.
Και να συμπληρώσω για τον ΕΟΦ, απλά έτυχε να διαβάσω το εξής: "Νικοτίνη και ηλεκτρονικό κάπνισμα:Πρέπει να σημειώσουμε πως σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά το υγρό αναπλήρωσης E-Liquid το οποίο διαθέτουμε ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ. Η νικοτίνη είναι εξαιρετικά τοξική και απαγορεύεται η χρήση της στα προϊόντα ηλεκτρονικού καπνίσματος με απόφαση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων ( ΕΟΦ ). Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΦ εδώ. Η νικοτίνη στα αναλώσιμα των ηλεκτρονικών τσιγάρων απαγορεύεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Αυστραλία και πρόκειται σύντομα να απαγορευθεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν: Η διάθεση προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος με Νικοτίνη είναι απαγορευμένη και προφανώς επικίνδυνη για την υγεία σας, ενώ όσοι εξακολουθούν να διαθέτουν προϊόντα με Νικοτίνη παρανομούν !" από http://www.esmoke.com.gr/e-liquid.html
Νικοτίνη όμως υπάρχει και στο κανονικό τσιγάρο, το οποίο δεν χρειάζεται έγκριση από τον ΕΟΦ γιατί απλά δεν είναι φάρμακο. Θεωρείται προϊόν καπνού. Για τον ίδιο λόγο δεν χρειάζεται έγκριση των υγρών από τον ΕΟΦ γιατί είναι επίσης προϊόντα καπνού.
Κι επειδή θυμάμαι ότι το είχα διαβάσει, το βρήκα και το παραθέτω: http://eof1.eof.gr/html/announc55.htmlΑν δεν ήμουν 22 χρόνια καπνιστής και δεν ήμουν εθισμένος στη νικοτίνη, δεν θα δοκίμαζα το η.τ. και μάλιστα με υγρό νικοτίνης, όπως όλοι μας φαντάζομαι.
ΟΚ, το δέχομαι. Δέξου όμως κι εσύ ότι η παρότρυνσή σου να κόψω το ηλεκτρονικό και να επιστρέψω στο κανονικό ήταν τουλάχιστον άστοχη.