Το καλό με τα καρτομάιζερ είναι ότι με το που αλλάζεις φιλτράκι έχεις κατευθείαν το 100% της νέας γεύσης. Το κακό είναι ότι για την ώρα υπάρχει πολύ περιορισμένη επιλογή γεύσεων.Αυτό (την πλήρη απόδοση της γεύσης από την πρώτη τζούρα) είναι δύσκολο να την έχεις με τα κανονικά ατομάιζερ, έκτός αν διαθέτεις καμιά δεκαριά, έναν για κάθε γεύση. Στα κανονικά ατομάζερ όταν αλλάζεις υγρό, για ένα διάστημα ατμίζεις ένα μείγμα του παλιού και του νέου υγρού. Αυτό θα πρέπει να το έχεις υπόψιν όταν θα κάνεις δοκιμές.Ένας τρόπος για να μειώσεις το χρόνο μετάβασης των γεύσεων είναι:1. Να πλύνεις - στεγνώσεις το σφουγγαράκι του φίλτρου που περιείχε το παλιό υγρό.2. Να φυσήξεις το ατομάιζερ σε μια χαρτοπετσέτα να φύγουν τα υπολείμματα του παλιού υγρού.3. Να το "κάψεις" για μερικά δευτερόλεπτα χωρίς φιλτράκι.4. Να στάξεις απευθείας πάνω στη μεταλλική σπογγώδη "γέφυρα" δύο σταγόνες από τη νέα γεύση.5. Να τοποθετήσεις ξανά το φιλτράκι και να το αφήσεις στην άκρη για ένα - δύο λεπτά.Τέλος, για να καταλάβεις καλύτερα τη διαφορά των γεύσεων, τις πρώτες 5-6 τζούρες μετά την αλλαγή μην τις γεύεσαι πλήρως, "φτύσε" απλά τον καπνό (γιατί περιέχει ακόμα κάποια μικροποσότητα από το παλιό υγρό που είχε εγκλωβιστεί στο εσωτερικό φιτιλάκι) και μετά άτμισε κανονικά. Έτσι θα καταλάβεις καλύτερα τη διαφορά στη γεύση.Αυτά τα λέω γιατί η πρώτη εντύπωση παίζει ρόλο και μπορεί να είναι εσφαλμένη γιατί μια αποτυχημένη μεταβατική μείξη υγρών μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστο γευστικό αποτέλεσμα. Είναι μερικά υγρά που όταν τα αναμειγνύεις έχουν απαίσια γεύση.
θα πρεπει επισης να φτιαξουμε ενα πινακακι ή κατι τετοιο με ποιες γευσεις ποτιζουν οι ατμ..και δεν ξεποτιζουν με τιποτα..πχ καπουτσινο..την εχω πατησει γι'αυτο το λεω
Κάντε το εδώ, στο θέμα μας είναι. Μετά τις μαζεύει ο tripolitis όλες μαζί κι εγώ τις βάζω στο πρώτο μήνυμα. Λοιπόν μέχρι στιγμής έχουμε:Καραμέλα από HG (από Abet)Vinirette (από Abet)Καπουτσίνο (από tripolitis)πάμε παρακάτω...
Εγώ λέω ότι ο καλύτερος τρόπος να συγκρίνει κανείς γεύσεις είναι να πάρει κάμποσα άδεια καρτομάιζερ και να τα γεμίσει με διάφορες γεύσεις. Μόνο έτσι μπορεί να δει τι ακριβώς παίζει με τις γεύσεις γιατί υπάρχουν και μερικές που όσο και να τον φυσήξεις - πλύνεις - ψήσεις τον ατμοποιητή, δε φεύγουν με τίποτα και δίνουν λάθος εντυπώσεις για ό,τι δοκιμάσουμε στη συνέχεια.
που πουλανε αδεια ατμε;;