Η ομάδα μας αποφάσισε στο Πανευρωπαικό Συνέδριο Καρδιολογίας να στείλει μελέτη με ΣΥΓΚΡΙΣΗ μεταξύ ατμιστών και καπνιστών (από στοιχεία που έχουμε από μελέτη που έχει ήδη γίνει στους καπνιστές). Το προτιμήσαμε από το να στείλουμε μόνο τα αποτελέσματα των ατμιστών πριν και μετά το άτμισμα διότι μπορεί τυχόν μη-διαφορές σε κάποιους δείκτες να αποδωθούν στο μικρό στατιστικό δείγμα, ενώ αν σε ανάλογο δείγμα καπνιστών προκύπτουν διαφορές (μετά το κάπνισμα κ.τ.) τότε έχουν μεγαλύτερη αξία τα τυχόν αρνητικά αποτελέσματα. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυπόθεση για να γίνει αυτό είναι να προσέλθουν όλοι όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή για την μελέτη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Διότι την Τρίτη 14/2 είναι η τελευταία ημέρα υποβολής των εργασιών, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για το συγκεκριμένο συνέδριο. Οπότε, κάνω ΕΚΚΛΗΣΗ όποιος ακόμη θέλει να έρθει αυτό το Σαββατοκύριακο να μου στείλει pm να το κανονίσουμε. Όσο περισσότεροι μαζευτούν, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε να γίνει αποδεκτή η εργασία. Έκανα μια ανάλυση των μέχρι τώρα δεδομένων, και τα αποτελέσματα θα έλεγα πως είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Χρειάζομαι όμως κι άλλους ατμιστές, θα είμαστε τελείως οριακά από πλευράς ατόμων.Τα αποτελέσματα θα τα ανακοινώσω με έμμεσο τρόπο όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση, διότι για λόγους copyright θα πρέπει πρώτα να εμφανιστεί η εργασία στο συνέδριο (Σεπτέμβριο 2012) και μετά να δημοσιοποιούνται. Προέχει όμως να γίνει αποδεκτή η εργασία (βαθμολογείται από 2 καρδιολόγους της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας και ανάλογα με την βαθμολογία αποφασίζεται αν θα γίνει αποδεκτή). Λόγω του μικρού δείγματος (20 ατμιστές και ανάλογος αριθμός καπνιστών) θα έλεγα πως είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό σε τόσο μεγάλο Συνέδριο (π.χ. στο συνέδριο του Americal College of Cardiology δέχτηκαν μελέτη μου με 42 καπνιστές και 38 μη-καπνιστές--σύνολο 80 άτομα), παρόλα αυτά λόγω της πρωτοτυπίας της (είναι η πρώτη μελέτη παγκοσμίως για το συγκεκριμένο θέμα) είμαι αισιόδοξος. Τα αποτελέσματα για το αν έγινε δεκτή η μελέτη βγαίνουν σε περίπου 2 μήνες.
Το ειχα αναφερει και μερικα μυνηματα ποιο πριν οτι τα watt που ατμιζει καποιος παιζουνε μεγαλη σημασια στην απορροφηση νικοτινης σε δεδομενο υγροκαι ειχα προτεινει στην ερευνα να μετρωντε ασφαλως δεν παιζουνε μονο αυτα ρολο αλλα παιζει ολη η δομη του ατμοποιητη...Αλλα τον κυριο ρολο τον παιζουνε τα watt .. γι αυτο καποιοι αμα ανεβασουνε ταση (ανεβασμα watt/θερμοκρασιας ατμου) την βγαζουνε με τη μιση σε περιεκτικοτητα υγρο σε νικοτινη γιατι αυξανετε η απορροφηση...Η καμπυλη απορροφησης σε σχεση με τα watt oμως δεν ειναι γραμμική μετα απο ενα σημειο και περα καιγετε η νικοτινη και εχει πολυ μικροτερες απορροφησεις..Ο ατμος δεν εχει ιδια θερμοκρασια αυτο συμβαινει μονο σε εικονικες απλουστευμενες συνθηκες που εχουνε βγει απο επιστημονες για να μελετατε ποιο ευκολα ενα φαινομενο.Στην πραξη οι φυσικοι νομοι ειναι αρκετα ποιο πολυπλοκοι και θελουμε πολυ περισσοτερη μελετη για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.Μπορεις να αγνοησεις καποια μεγεθοι οταν δεν ειναι "σημαντικα ψηφια" η περικτικοτητα σε νικοτινη ο τυπος ατμοποιητη και τα watt (σε αυτους με αντισταση) ειναι ολα σημαντικα ψηφια.Να φερω ενα αναλογο παραδειγμα μπορει καποιος να μελετησει μια κινηση με αυτοκινητο χωρις να λαβει υποψην του την τριβη.Αυτες δεν ειναι πραγματικες συνθηκες στις πραγματικες συνθηκες υπαρχει παντα τριβη που εξαρτατε κατα περιπτωση...
καλησπερα μια ερωτησηαν ατμιζουμαι μονο ανευ νικοτινης εχουμαι τιποτα προβληματαγιατι εγω 45 μερες με ητ και εχω ηδη μεγαλη διαφορα προς το καλυτερο απο οτιμε το κτ
Και για να γελάσουμε και λίγο, σήμερα μου έκλεψαν τα 2 μπουκαλάκια υγρό Nobacco που είχα στο παλτό μου για την μελέτη που κάνουμε! Ε Λ Ε Ο Σ...................Δεν υπάρχει ανησυχία βέβαια, αύριο κατά τις 11 το πρωί θα έχω καινούργιο μπουκαλάκι οπότε θα γίνουν κανονικά οι αυριανές και μεθαυριανές μελέτες.....