Ευχαριστούμε!!!Κρατάμε την τελευταία πρόταση από έναν ειδικό που έχει το θάρρος της γνώμης του !!!
εγω που ειμαι καχυποπτος κ για να μου φυγει η αμφιβολια οτι ισως ειναι καποιος που σπαει πλακα (χωρις να θελω να μειωσω τον ανθρωπο προς Θεου) ειναι ευκολο να δωσει στοιχεια επικοινωνιας στον διαχειρηστη;Τουλαχιστον να ξερω οτι οντως ισχυει αυτο.Επαναλαμβανω δεν θελω να μειωσω τον ανθρωπο.
Καταλαβαίνω πως δεν μπορούμε να καθορίσουμε το πώς θα δημοσιοποιηθεί οποιαδήποτε έρευνα, αλλά είναι χρήσιμο να γίνεται γνωστό πως το ΗΤ είναι λύση που χρησιμοποιούν "πρώην" καπνιστές για να μειώσουν την βλάβη στην υγεία τους και όχι μη-καπνιστές που αποφάσισαν να ρουφούν ατμό με νικοτίνη.Αν υπάρχει αυτἠ η μείωση και πόση είναι, αποτελεί το βασικό ερώτημα για τους υπάρχοντες και επίδοξους χρήστες των ΗΤ.
Στο δειγματολογιο σας θα υπαρχουν ατομα οπου ατμιζουν με διαφορετικες περιεκτικοτητες σε νικοτηνη υγρα.Θεωρειτε οτι δεν υπαρχει προβλημα πχ εγω που εχω συνηθισει να ατμιζω στα 9mg, για τις αναγκες του πειραματος να κανω 16mg ή το αντιστροφο?Ρωταω μηπως επηρεαστουν οι μετρησεις σας
Συγχαρητἠρια. Κάθε αντικειμενική έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύτιμη.Αν η ηλικία μου (41 ετών) δεν υπερβαίνει τα όρια που θεωρείτε κατάλληλα, δηλώνω εθελοντής.Καταλαβαίνω πως δεν μπορούμε να καθορίσουμε το πώς θα δημοσιοποιηθεί οποιαδήποτε έρευνα, αλλά είναι χρήσιμο να γίνεται γνωστό πως το ΗΤ είναι λύση που χρησιμοποιούν "πρώην" καπνιστές για να μειώσουν την βλάβη στην υγεία τους και όχι μη-καπνιστές που αποφάσισαν να ρουφούν ατμό με νικοτίνη.Αν υπάρχει αυτἠ η μείωση και πόση είναι, αποτελεί το βασικό ερώτημα για τους υπάρχοντες και επίδοξους χρήστες των ΗΤ.
Νομιζω πως ο ορος για μη χρηση ΚΤ αφορα την τωρινη πραγματικοτητα του ατμιστη και οχι το καπνιστικο παρελθον του.
Η έρευνα που αναφέρθηκε σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και τη διακοπή του καπνίσματος, είναι ήδη γνωστή στους ατμιστές μιας και δημοσιεύτηκε στο φόρουμ μας πριν δυο μήνες περίπου:http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,416.msg135291.html#msg135291Αν και διαβάζοντας τις αυτοπαρουσιάσεις μελών στο φόρουμ μας και το θέμα για τη βελτίωση της υγείας που παρατήρησαν τα μέλη που αντικατέστησαν το κ.τ. με η.τ. μας το έχουν δείξει καιρό πριν αυτό.
Αν τώρα μπλεχτεί το θέμα την προμήθειας ηλεκτρονικού τσιγάρου από εμάς για την μελέτη, τότε θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω το τσιγάρο του καθενός από τους συμμετέχοντες. Το ιδανικό πάντως θα ήταν να κάνουν όλοι 1 συγκεκριμένο τύπο!
Σε αυτό που λες για την βελτίωση των μη καπνιστών, χρειάζονται 2 ομογενοποιημένες ομάδες για την σύγκριση κανονικού και ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως προείπα. Αν προκύψει αυτό, τότε θα το προχωρήσω γιατί έχω ήδη πάρα πολλά δεδομένα σε καπνιστές.Από εκεί και πέρα, όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προβλημάτων υγείας μπορείτε να συμμετάσχετε. Απλά από όλους τους συμμετέχοντες θα διαλέξω εκείνους που ταιριάζουν στην ομάδα καπνιστών που ήδη έχω μελετήσει, και θα γίνει δεύτερη μελέτη με απευθείας σύγκριση!!