Γειά σας!Ρε παιδια έχω παραγγειλει απο Κινα ηλεκτρ.τσιγαρα για ολη την παρεα μου (συνολα 15 σταρτερ κιτς) και αποτι φαινεται εχουν κολλησει Θεσ/νικη απο τις 20-02! Μαλλον ηταν λαθος που παραγγειλαμε τοσα πολλα Μηπως πρεπει να παω Θεσ/νικη να το διελευκανω? Εχει καποιος παρομοια εμπειρια? Και αν προσπαθησω ναπαω Θεσ/νικη να τα βρω που πρεπει να παω τελωνειο ή ελτα? το tracking απο ελτα ειναι :Wed Feb 15 2012 01:44:12 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB) ` ` ` `` ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤWed Feb 15 2012 01:45:35 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB) ` ` ` `` ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤΑποστολή ΣυσκευασίαςMon Feb 20 2012 13:15:23 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB) ` ` ` `` ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.Παραλαβή ΣυσκευασίαςMon Feb 20 2012 13:23:17 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB) ` ` ` `` ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.Αντικείμενα σε Συσκευασία
Ρε παιδια έχω παραγγειλει απο Κινα ηλεκτρ.τσιγαρα για ολη την παρεα μου (συνολα 15 σταρτερ κιτς) και αποτι φαινεται εχουν κολλησει Θεσ/νικη απο τις 20-02! Μαλλον ηταν λαθος που παραγγειλαμε τοσα πολλα
Σιγουρέψου ότι είναι Θεσ/νίκη! Επειδή η ποσότητα δεν είναι μικρή (15 κουτιά) προφανώς θα είναι σε κάποιο χαρτοκιβώτιο.Ο όγκος είναι τέτοιος που πολλές φορές οδηγεί την Υπηρεσία δεμάτων εξωτερικού να οδηγεί το δέμα στην τελωνειακή υπηρεσία η οποία με τη σειρά της αν κρίνει ότι το "δέμα " είναι ύποπτο για δασμοφοροδιαφυγή, ανοίγει το δέμα και εν συνεχεία με αυτοψία ελεγκτού χρεώνει δασμούς φόρους και αναλογούν ΦΠΑ επί της αξίας ή οποία δεν σημαίνει ότι θα γίνει και δεκτή από αυτήν.Τι σημαίνει αυτό? Υπάρχουν υπηρεσίες στα τελωνεία ή η κεντρική υπηρεσία τελωνειακών εκτελωνισμών η οποία έχει καταλόγους από τους ίδιους τους εμπόρους, τους έχει βρει αυτούς ή από κοντράτα επίσημα μεταφρασμένα από Προξενεία της Ελλάδας στην Κίνα π.χ. όπου από κει προκύπτει η πραγματική αξία των εμπορευμάτων. Δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει η αξία που λέει η εταιρεία του εξωτερικού αλλά τι λένε οι κατάλογοι τους. Μάλιστα σε περίπτωση που η διαφορά είναι 50% μικρότερη από την αληθινή (υποτιμολογιμένη) τότε μπορεί να εφαρμοστούν και νόμοι περί λαθρεμπορίας.Εν συνεχεία το εμπόρευμα κατατάσσεται δασμολογικά χρεώνονται και επί πλέον οι δασμοί στην αξία CIF (ναύλοι και ασφάλιστρα) και δασμός και λοιπά τέλη Π.Θ. εισφορά τραπέζης και τέλος χρεώνονται το ΦΠΑ. Αυτά θα είναι έτοιμα όταν θα σε καλέσουν στο τηλ να πας να παραλάβεις. Αν πληρώσεις οκ, αλλά αν δεν πληρώσεις κάνεις εγκατάλειψη (τελωνειακός κώδικας) και εν συνεχεία πάνε για πρωτόκολλο στα αζήτητα !Αυτή είναι η διαδικασία για εκτελωνισμό. Αν το κιβώτιο σου δεν χαρακτηριστεί εμπόρευμα τότε όπως σου είπαν οι άλλοι φίλοι με 3 € θα ναι στο σπίτι σου.Εύχομαι να είσαι στη 2η περίπτωση αλλιώς ετοιμάσου ή πας ο ίδιος με την ταυτότητά σου ή θα κάνεις εξουσιοδότηση σε εκτελωνιστή. Η δε διαδικασία θα πάρει όπως και να 'χει ένα πρωινό!