* * * *

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το site και η δημόσια συζήτησή μας είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 24, 2012, 11:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση e-kapnisma

Σελίδα Facebook

Αποστολέας Θέμα: Δασμοί και Τελωνεία  (Αναγνώστηκε 16754 φορές)

Συνδεδεμένος daywalker06

• You’ve been watched…. Resistance is futile.....You'll be assimilated..
  • e-regular ατμιστής
  • Τόπος:
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Δασμοί και Τελωνεία
« Απάντηση #240 στις: Ιανουάριος 27, 2012, 12:57 »
Με EMS και μια τιμή 20-25 usd, ειναι και ανάλογα τον όγκο, ποτε  με DHL, FEDEX κλπ 

Ας μην αφήσουμε την κρίση που περνάμε να επηρεάσει τη συζήτησή μας:
Ευγένεια και ειλικρίνεια πάνω απ' όλα
Fair play ΚΑΙ στους Έλληνες επαγγελματίες

Αποσυνδεδεμένος ATMISTHS

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • JUSTICE IS COMING........Vape or.......
« Απάντηση #241 στις: Ιανουάριος 27, 2012, 13:08 »
Ευχαριστω για την ινφορματιον  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος kostaskalab

• Νέο μέλος
  • Τόπος: κατερινη
« Απάντηση #242 στις: Μάρτιος 04, 2012, 18:22 »
Να σε κάνω μια ερώτηση;Έχω παραγγείλει από την lightinthebox και μου έστειλαν μήνυμα ότι το έχουν στείλει με την εταιρία YANWEN.Μήπως ξέρεις με ποιά  ελληνική εταιρία courier το στέλνουν;Πόσο χρονικό διάστημα έκαναν να σε στείλουν το δέμα σου;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων....

Αποσυνδεδεμένος AlX

• e-non ατμιστής
  • *
  • Τόπος: Ξάνθη
« Απάντηση #243 στις: Μάρτιος 05, 2012, 15:48 »
Γειά σας!
Ρε παιδια έχω παραγγειλει απο Κινα ηλεκτρ.τσιγαρα για ολη την παρεα μου (συνολα 15 σταρτερ κιτς) και αποτι φαινεται εχουν κολλησει Θεσ/νικη απο τις 20-02! Μαλλον ηταν λαθος που παραγγειλαμε τοσα πολλα :eyesplash:
Μηπως πρεπει να παω Θεσ/νικη να το διελευκανω?  :wall:   Εχει καποιος παρομοια εμπειρια? Και αν προσπαθησω ναπαω Θεσ/νικη να τα βρω που πρεπει να παω τελωνειο ή ελτα?

το tracking απο ελτα ειναι :
Wed Feb 15 2012 01:44:12 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB)   `   `   `   `
`   
ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

Αντικείμενα σε Συσκευασία

Wed Feb 15 2012 01:45:35 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB)   `   `   `   `
`   
ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

Αποστολή Συσκευασίας

Mon Feb 20 2012 13:15:23 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB)   `   `   `   `
`   
ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.

Παραλαβή Συσκευασίας

Mon Feb 20 2012 13:23:17 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB)   `   `   `   `
`   
ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.

Αποσυνδεδεμένος Εktelonistrator

• I'm Mr.Nobody,a man who does not exist.
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος:
  • I'm Mr.Nobody,a man who does not exist.
« Απάντηση #244 στις: Μάρτιος 05, 2012, 18:11 »
Aν είχαν κολλήσει σε Τελωνείο λογικά θα είχες ειδοποιηθεί.

Αποσυνδεδεμένος Ωμέγα

• Supporting Our Community
  • mod-team
  • Τόπος: Thes salo Niki?
  • [GG P&P-1789] [DD^Kick]
« Απάντηση #245 στις: Μάρτιος 05, 2012, 18:13 »
Αν δεις ντουμάνια σύννεφο έξω από κανα τελωνείο θα καταλάβεις που είναι . Αυτά κόλλησαν εκεί και οι τελωνιακοί κόλλησαν με αυτά.. :-\

Αποσυνδεδεμένος petra

• Κορίτσι από σπίτι, με το ego της και τις αυτόματές της...
  • mod-team
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Φύλο: Γυναίκα
  • καρτοχαλαστρού
« Απάντηση #246 στις: Μάρτιος 05, 2012, 18:41 »
Μη γίνω μάντης κακού, αλλά μου έτυχε δυο φορές να στείλουν οι κινέζοι με ems και να παραλάβω με πορτα πορτα των ελτα. η κούριέρ τους. Οπως μου έτυχε να παραλάβω έτσι και από αμερική. Αυτοί λοιπον κάνουν και τον κουριερ και τον τελώνη. ΘΑ σου χτυπήσουν το κουδούνι και θα σου πουνε δώσε 50,60, 100 ευρώ δασμούς για να παραλάβεις το δέμα.
Μου έχει συμβεί και εύχομαι να μη σου συμβεί και σε σένα και να παραλάβεις κανονικά, αλλά με 15 πακετάκια το βλέπω λίγο χλωμο. ενημέρωσέ μας πάντως και πάρε τους και κάποιο τηλεφωνο να δεις πού σκαλωσε το δέμα

Αποσυνδεδεμένος Pastafarai

• From the bottom of my heart... THANK YOU Hon Lik..!!!!
  • Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Σφαγείο
  • WE ARE AT WAR....CHOOSE SIDE!
« Απάντηση #247 στις: Μάρτιος 05, 2012, 19:11 »
Γειά σας!
Ρε παιδια έχω παραγγειλει απο Κινα ηλεκτρ.τσιγαρα για ολη την παρεα μου (συνολα 15 σταρτερ κιτς) και αποτι φαινεται εχουν κολλησει Θεσ/νικη απο τις 20-02! Μαλλον ηταν λαθος που παραγγειλαμε τοσα πολλα :eyesplash:
Μηπως πρεπει να παω Θεσ/νικη να το διελευκανω?  :wall:   Εχει καποιος παρομοια εμπειρια? Και αν προσπαθησω ναπαω Θεσ/νικη να τα βρω που πρεπει να παω τελωνειο ή ελτα?

το tracking απο ελτα ειναι :
Wed Feb 15 2012 01:44:12 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB)   `   `   `   `
`   
ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

Wed Feb 15 2012 01:45:35 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB)   `   `   `   `
`   
ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

Αποστολή Συσκευασίας

Mon Feb 20 2012 13:15:23 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB)   `   `   `   `
`   
ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.

Παραλαβή Συσκευασίας

Mon Feb 20 2012 13:23:17 GMT+0200 (Χειμερινή ώρα GTB)   `   `   `   `
`   
ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.

Κανε λιγη υπομονη....το πιθανοτερο ειναι πως (αφου ηρθαν με EMS) , θα ερθουν στην πορτα σου και θα πληρωσεις κατι λιγοτερο απο 4 ευρω εξοδα εκτελωνισμου στα ΕΛΤΑ...
Τουλαχιστον σε εμενα αυτο ειχε γινει με αντιστοιχη παραγγελια (5 κομματια F6 και 5 F1 , συν ατμοποιητές,drip tips, και διαφορα άλλα ψιλολοίδια)... :yes:
Βεβαια υπαρχει πάντα η πιθανοτητα να ανοιξουν το δεμα στο τελωνειο (ακομα και με EMS και να κληθεις να πληρωσεις τα μαμισιάτικα που αναφερει πιο πανω η petra...)  :-\

Συνδεδεμένος Giannis Pap

• ProVari & Tribeca Halo
  • Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Patra
  • O' tempora O' mores
« Απάντηση #248 στις: Μάρτιος 05, 2012, 19:38 »
Ρε παιδια έχω παραγγειλει απο Κινα ηλεκτρ.τσιγαρα για ολη την παρεα μου (συνολα 15 σταρτερ κιτς) και αποτι φαινεται εχουν κολλησει Θεσ/νικη απο τις 20-02! Μαλλον ηταν λαθος που παραγγειλαμε τοσα πολλα

Σιγουρέψου ότι είναι Θεσ/νίκη! Επειδή η ποσότητα δεν είναι μικρή (15 κουτιά) προφανώς θα είναι σε κάποιο χαρτοκιβώτιο.
Ο όγκος είναι τέτοιος που πολλές φορές οδηγεί την Υπηρεσία δεμάτων εξωτερικού να οδηγεί το δέμα στην τελωνειακή υπηρεσία η οποία με τη σειρά της αν κρίνει ότι το "δέμα " είναι ύποπτο για δασμοφοροδιαφυγή, ανοίγει το δέμα και εν συνεχεία με αυτοψία ελεγκτού χρεώνει δασμούς φόρους και αναλογούν ΦΠΑ επί της αξίας ή οποία δεν σημαίνει ότι θα γίνει και δεκτή από αυτήν.
Τι σημαίνει αυτό? Υπάρχουν υπηρεσίες στα τελωνεία ή η κεντρική υπηρεσία τελωνειακών εκτελωνισμών η οποία έχει καταλόγους από τους ίδιους τους εμπόρους, τους έχει βρει αυτούς ή από κοντράτα επίσημα μεταφρασμένα από Προξενεία της Ελλάδας στην Κίνα π.χ. όπου από κει προκύπτει η πραγματική αξία των εμπορευμάτων. Δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει η αξία που λέει η εταιρεία του εξωτερικού αλλά τι λένε οι κατάλογοι τους. Μάλιστα σε περίπτωση που η διαφορά είναι 50% μικρότερη από την αληθινή (υποτιμολογιμένη) τότε μπορεί να εφαρμοστούν και νόμοι περί λαθρεμπορίας.
Εν συνεχεία το εμπόρευμα κατατάσσεται δασμολογικά χρεώνονται και επί πλέον οι δασμοί στην αξία CIF (ναύλοι και ασφάλιστρα) και δασμός και λοιπά τέλη Π.Θ. εισφορά τραπέζης και τέλος χρεώνονται το ΦΠΑ.
Αυτά θα είναι έτοιμα όταν θα σε καλέσουν στο τηλ να πας να παραλάβεις. Αν πληρώσεις οκ, αλλά αν δεν πληρώσεις κάνεις εγκατάλειψη (τελωνειακός κώδικας) και εν συνεχεία πάνε για πρωτόκολλο στα αζήτητα !
Αυτή είναι η διαδικασία για εκτελωνισμό. Αν το κιβώτιο σου δεν χαρακτηριστεί εμπόρευμα τότε όπως σου είπαν οι άλλοι φίλοι με 3 € θα ναι στο σπίτι σου.
Εύχομαι να είσαι στη 2η περίπτωση αλλιώς ετοιμάσου ή πας ο ίδιος με την ταυτότητά σου ή θα κάνεις εξουσιοδότηση σε εκτελωνιστή. Η δε διαδικασία θα πάρει όπως και να 'χει ένα πρωινό!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2012, 19:59 από Giannis Pap »

Αποσυνδεδεμένος Tegian

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #249 στις: Μάρτιος 05, 2012, 20:01 »
Respect για τον χρονο που αφιερωσες να μας ενημερωσεις !!!  :respect:

Αποσυνδεδεμένος AlX

• e-non ατμιστής
  • *
  • Τόπος: Ξάνθη
« Απάντηση #250 στις: Μάρτιος 05, 2012, 22:07 »
Σε ευχαριστω βρε συ Γιαννη για την ενημερωση...
Τελικα ηταν αν μη τι αλλο χαζο που καναμε τοσο μεγαλη παραγγελια! :wall:
Εγω ημουν ο πρωτος της παρεας που ξεκινησε το ε-τ. και πανω στον υπολογιστη για την παραγγελια μου αρχισαν ολοι να λενε θελω και εγω ενα κοκ Ελπιζω και εγω να ειμαι στη δευτερη περιπτωση οντως. Θα σας ενημερωσω για την εξελιξη...

Συνδεδεμένος Giannis Pap

• ProVari & Tribeca Halo
  • Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Patra
  • O' tempora O' mores
« Απάντηση #251 στις: Μάρτιος 05, 2012, 22:20 »
Εύχομαι να πάνε όλα καλά στο κάτω κάτω αν σου λένε διάφορα και βλέπεις ότι δεν σε συμφέρει πες τους ότι θα τα γυρίσεις πίσω !! είναι ένας τρόπος "πίεσης" μήπως "καθαρίσεις" πληρώνοντας ελάχιστα (ΠΕΑΕ)  ληφθέντα δωρεάν ή άνευ στατιστικής, μόνο με στατιστική αξία εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη ή τιμολόγιο.
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαι στη διάθεσή σου με ΠΜ ! :)

Αποσυνδεδεμένος ManCos

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος:
« Απάντηση #252 στις: Μάρτιος 05, 2012, 23:15 »
Τελικά όλα τυχαία είναι, όπως τους κάτσει.

Αποσυνδεδεμένος tasosvafi

• e-non ατμιστής
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Υπαρχει ανεση!!!!!!!
« Απάντηση #253 στις: Μάρτιος 06, 2012, 00:13 »
φιλε ΑΙΧ ελπιζω να ειδες το Π.Μ που σε(θεσαλονικιοτικο)εστειλα ;D

Αποσυνδεδεμένος petra

• Κορίτσι από σπίτι, με το ego της και τις αυτόματές της...
  • mod-team
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Φύλο: Γυναίκα
  • καρτοχαλαστρού
« Απάντηση #254 στις: Μάρτιος 06, 2012, 00:48 »
Σιγουρέψου ότι είναι Θεσ/νίκη! Επειδή η ποσότητα δεν είναι μικρή (15 κουτιά) προφανώς θα είναι σε κάποιο χαρτοκιβώτιο.
Ο όγκος είναι τέτοιος που πολλές φορές οδηγεί την Υπηρεσία δεμάτων εξωτερικού να οδηγεί το δέμα στην τελωνειακή υπηρεσία η οποία με τη σειρά της αν κρίνει ότι το "δέμα " είναι ύποπτο για δασμοφοροδιαφυγή, ανοίγει το δέμα και εν συνεχεία με αυτοψία ελεγκτού χρεώνει δασμούς φόρους και αναλογούν ΦΠΑ επί της αξίας ή οποία δεν σημαίνει ότι θα γίνει και δεκτή από αυτήν.
Τι σημαίνει αυτό? Υπάρχουν υπηρεσίες στα τελωνεία ή η κεντρική υπηρεσία τελωνειακών εκτελωνισμών η οποία έχει καταλόγους από τους ίδιους τους εμπόρους, τους έχει βρει αυτούς ή από κοντράτα επίσημα μεταφρασμένα από Προξενεία της Ελλάδας στην Κίνα π.χ. όπου από κει προκύπτει η πραγματική αξία των εμπορευμάτων. Δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει η αξία που λέει η εταιρεία του εξωτερικού αλλά τι λένε οι κατάλογοι τους. Μάλιστα σε περίπτωση που η διαφορά είναι 50% μικρότερη από την αληθινή (υποτιμολογιμένη) τότε μπορεί να εφαρμοστούν και νόμοι περί λαθρεμπορίας.
Εν συνεχεία το εμπόρευμα κατατάσσεται δασμολογικά χρεώνονται και επί πλέον οι δασμοί στην αξία CIF (ναύλοι και ασφάλιστρα) και δασμός και λοιπά τέλη Π.Θ. εισφορά τραπέζης και τέλος χρεώνονται το ΦΠΑ.
Αυτά θα είναι έτοιμα όταν θα σε καλέσουν στο τηλ να πας να παραλάβεις. Αν πληρώσεις οκ, αλλά αν δεν πληρώσεις κάνεις εγκατάλειψη (τελωνειακός κώδικας) και εν συνεχεία πάνε για πρωτόκολλο στα αζήτητα !
Αυτή είναι η διαδικασία για εκτελωνισμό. Αν το κιβώτιο σου δεν χαρακτηριστεί εμπόρευμα τότε όπως σου είπαν οι άλλοι φίλοι με 3 € θα ναι στο σπίτι σου.
Εύχομαι να είσαι στη 2η περίπτωση αλλιώς ετοιμάσου ή πας ο ίδιος με την ταυτότητά σου ή θα κάνεις εξουσιοδότηση σε εκτελωνιστή. Η δε διαδικασία θα πάρει όπως και να 'χει ένα πρωινό!

Γιάννη, πολύ τεκμηριωμένα μας τα λες και φαίνεται να το γνωρίζεις καλά το θέμα.
Μια μικρή εμπειρία που είχα με δεματάκι από Αμερική: Μικρό το δεματάκι, αλλά η αξία προέκυψε από την ασφάλιση μεταφοράς που έκανε ο πωλητής, έστω κι αν αναγραφόταν ως δώρο. Νομίζω ήταν 300 ή 400 δολάρια. Να σημειωσω εδώ ότι ήταν μεταχειρισμένο, οπότε δύσκολα έπαιζε να μπει εργοστασιακή αξία. Δε με έμπλεξαν λοιπόν με τελωνεία, αλλά όταν ήρθε ο κούριερ των ελτα μου ζήτησε 90 ευρώ για να παραλάβω. Εκαναν είπε αυτοί τον εκτελωνισμό.
Αλλά, έχω μια υποψία ότι κάτι παίζει με τους δασμούς, γιατί αρνούνται επίμονα στα ελτα να μου δείξουν την υπουργική απόφαση ή κάποιο χαρτί του τελωνείου που να τους παρέχει δικαιώματα εκτελωνισμού και βάσει ποιων αξιών χρεώνεται τι. Ούτε μου δείχνουν την κατάσταση του τελωνείου στην οποία αναφέρεται το tracking number της αποστολής μου με σημειωμένο αντίστοιχα το ποσόν που μου χρεώθηκε. Ούτε δέχονται να ξαναπάω έναν μήνα μετά για αντίγραφο της κατάστασης απόδοσης των δασμών - τελών ανά tracking number στο τελωνείο.
Ρωτάω λοιπόν η καχύποπτη... μήπως τελικά για κάθε 100 δέματα που περνουν από τις κάθε λογής κούριερ και χρεώνονται 4ευρω και άνω στους παραλήπτες, μόνο για κάποια από αυτά βεβαιώθηκε δασμός ή τέλος από το τελωνείο; Και τα άλλα πάνε στις τσέπες της κάθε κούριερ κι αφού περνάνε στα έσοδά τους και φορολογούνται, νομιμοποιούνται?

vapormania.gr