* * * *

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το site και η δημόσια συζήτησή μας είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 24, 2012, 11:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση e-kapnisma

Σελίδα Facebook

Αποστολέας Θέμα: Δασμοί και Τελωνεία  (Αναγνώστηκε 16754 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Undertaker

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Death Valley
  • Φύλο: Άντρας
  • Undead, Undefeated, UNDERTAKER!
    • Το Blog του Undertaker
Απ: Παραγγελία από www.heaven-gifts.com
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 14:23 »
Εμένα στις τελευταίες παραγγελίες μου ζητούσε ο ταχυδρόμος 3 ευρώ επιτόπου την ώρα της παράδοσης για τελωνιακά τέλη. Απ' έξω δεν αναγράφει καμία τιμή (ούτε και μέσα) και τα δέματα δεν είχαν ανοιχτεί.

Αυτο ισχύει. Είναι νέα "μόδα", που αφορά όλα τα δέματα εκτός Ε.Ε.

Ισχύει φυσικά στην θεωρία. Στην πράξη το έχω συναντήσει μόνο δύο φορές, κι'αυτες σε δέμα που ερχόταν απο ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής δεν μου εχουν ζητήσει τίποτα για δέματα από Κινα/Χονκ Κόνγκ/Ταϋλάνδη κλπ....

Ας μην αφήσουμε την κρίση που περνάμε να επηρεάσει τη συζήτησή μας:
Ευγένεια και ειλικρίνεια πάνω απ' όλα
Fair play ΚΑΙ στους Έλληνες επαγγελματίες

Αποσυνδεδεμένος librarian

• e-lights ατμιστής
  • *
  • Τόπος:
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 17:41 »
Η αποστολή αυτών που παρήγγγειλα έγινε. Μόλις παραλάβω θα ενημερώσω για χρόνους και φόρους.

• e-regular ατμιστής
    • Το Blog του Undertaker
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 18:04 »
Θα ήθελα να δώσω ενα "tip" σχετικά με τις αγορές σας:

Αν ενα online shop σας δίνει ως εναλλακτικές λύσεις αποστολής μια εταιρία courier ή τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της χώρας τους, μην βιαστείτε να συμπεράνετε πως με courier θα βγείτε κερδισμένοι....

Πέραν του μεγαλύτερου κόστους κινδυνεύετε και να βγείτε "μπλεγμένοι" με το τελωνείο, ειδικά αν η παραγγελία σας ξεπερνά τα 50$!
Αυτο γίνεται για ενα απλό λόγο. Ολες οι εταιρίες courier δηλώνουν ρητά (στα ψιλά γράμματα βέβαια....) πως οι δασμοί δεν συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα αποστολής. Κάποιες Ελληνικές εταιρίες courier λοιπόν εχουν ήδη ετοιμη την... φάμπρικα.
Περνάνε επίτηδες τα πακέτα απο το τελωνείο, και σου στέλνουν μήνυμα πως "λυπούμεθα, αλλά το πακέτο σας πρεπει να εκτελωνιστεί. Θελετε να το αναλάβουμε εμείς;"...
Αν πειτε ναι, ετοιμασθείτε να πληρώσετε μαζί με τους δασμους και "τον κόπο" της εταιρίας. Αν πειτε οχι, οπλιστείτε με υπομονή και... καλη τυχη με την γραφειοκρατεία στο Ελ. Βενιζέλος.

Αντίστοιχα, όταν η αποστολή γίνει με τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ, τα πράγματα είναι απλα:
Ενας δημοσιος υπάλληλος στέλνει σε εναν άλλο δημοσιο υπάλληλο.... Αρα όσο λιγοτερη δουλειά χρειαστει να κάνουν, τοσο καλύτερο γι'αυτους. Ετσι τα πακέτα, 8 φορες στις 10 περνάνε από το τελωνείο... αβάδιστα!  :laugh1:
Από "ελτα" εμπιστευτείτε με κλέιστα μάτια την αγγλική Royalmail, την αμερικανική USPS και τα ΕΛΤΑ του... Χονγκ Κόνγκ. Αψογη εξυπηρέτηση, γρήγορες αποστολές, δεν περνάνε τελωνείο!

• e-regular ατμιστής
    • Το Blog του Undertaker
Απ: Δασμοί και Τελωνεία
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 18:12 »
επειδή το θέμα περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους δασμούς και τα τελωνεία,  μετονομάζεται αναλόγως...

Οτι πληροφορίες έχετε σχετικές με το θέμα, εδω...

Αποσυνδεδεμένος librarian

• e-lights ατμιστής
  • *
  • Τόπος:
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 20:54 »
Αυτό με τα Αμερικανικά ταχυδρομεία ισχύει και το κάνω χρόνια τώρα. Δεν το ήξερα για τα κινέζικα και παρήγγειλα με ems; μάλλον την πάτησα. Θα δείξει.

• e-regular ατμιστής
    • Το Blog του Undertaker
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 21:34 »
Αυτό με τα Αμερικανικά ταχυδρομεία ισχύει και το κάνω χρόνια τώρα. Δεν το ήξερα για τα κινέζικα και παρήγγειλα με ems; μάλλον την πάτησα. Θα δείξει.

Μην σε πιάσει και πανικός,...
δεν το κάνουν όλοι, και δεν το κάνουν πάντα.

Δυστυχώς όμως είναι μια πρακτική που γίνεται, και δυστυχώς γίνεται από μεγαλες εταιρίες (όπως πχ η Speedex)

Αποσυνδεδεμένος Cyan

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 23:49 »
Από "ελτα" εμπιστευτείτε με κλέιστα μάτια την αγγλική Royalmail, την αμερικανική USPS και τα ΕΛΤΑ του... Χονγκ Κόνγκ. Αψογη εξυπηρέτηση, γρήγορες αποστολές, δεν περνάνε τελωνείο!

Πολυ χρήσιμο αυτό under για ολες τις αγορες μας και οχι μονο για τα ητ. Βλεπεις ειμαι και λιγο
e-bay junkie!  8)

Λυσε μου μονο μια απορία. Σε εμας πως φτανουν τα προιόντα; Με απλό δέμα και πρέπει να έχουμε το νου μας; Ή συστημένο και πρέπει να τρέχουμε σε ταχυδρομεία;

Επίσης δεν έχω καταλάβει τι παίζει με την royalmail. Αν προσέξεις τα πακέτα της είναι ασφράγιστα. Σαν να μην πέρασαν ποτέ απο κάποιον έλεγχο.

• e-regular ατμιστής
    • Το Blog του Undertaker
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 00:02 »
Πολυ χρήσιμο αυτό under για ολες τις αγορες μας και οχι μονο για τα ητ. Βλεπεις ειμαι και λιγο
e-bay junkie!  8)

Εγω να δεις!!! Δεν φαντάζεσαι το τι σαβούρα εχω αγοράσει από το ebay!  :laugh1:

Λυσε μου μονο μια απορία. Σε εμας πως φτανουν τα προιόντα; Με απλό δέμα και πρέπει να έχουμε το νου μας; Ή συστημένο και πρέπει να τρέχουμε σε ταχυδρομεία;

9 στις 10 σου έρχεται ειδοποίηση, και παραλαμβάνεις εσυ από το ταχυδρομείο.

Επίσης δεν έχω καταλάβει τι παίζει με την royalmail. Αν προσέξεις τα πακέτα της είναι ασφράγιστα. Σαν να μην πέρασαν ποτέ απο κάποιον έλεγχο.

Το ίδιο ακριβως γινεται και με την USPS, και κατα 99%.... δεν περνάνε καν ουτε τυπικό έλεγχο!
Ειπαμε... Ο δημόσιος υπάλληλος Α στέλνει στον Β..
Ορεξη για δουλειά εχεις τωρα; Αστο να περάσει ρε αδελφε!  :laugh1:

ειδικά με την Royalmail, βοηθάει και το ότι είναι εντός ΕΕ οπότε, ειτε το ανοίξουν είτε όχι, λεφτα δεν θα πάρουν!

Αποσυνδεδεμένος redvw74

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος:
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 11:54 »
Παιδιά,
Σχετικά με την συγκεκριμένη εταιρεία την οποία βλέπω οτι προτιμάτε για τις αγορές σας. Ηθελα κάποιες πληροφορίες...
1) Που βρίσκεται; Από που στέλνει;
2) Πως πληρώνεται; ή πως πληρώνετε εσείς; paypal? Αμερικάνικα δολάρια δεν εννοεί;
3) Τα άδεια φιλτράκια που έχει κάνουν στο b.l ;
4) έχετε δοκιμάσει atomizer από εκεί; Βγάζουν αρκετό ατμό στην εκπνοή;
Και τέλος να το επιχειρήσω;
edit: ok το είδα Κινέζοι είναι.
επιβεβαιώστε μου αν έχετε την καλοσύνη οτι bl =  joey 510
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 22, 2009, 12:02 από redvw74 »

• e-regular ατμιστής
    • Το Blog του Undertaker
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 12:04 »
Παιδιά,
Σχετικά με την συγκεκριμένη εταιρεία την οποία βλέπω οτι προτιμάτε για τις αγορές σας. Ηθελα κάποιες πληροφορίες...
1) Που βρίσκεται; Από που στέλνει;
2) Πως πληρώνεται; ή πως πληρώνετε εσείς; paypal? Αμερικάνικα δολάρια δεν εννοεί;
3) Τα άδεια φιλτράκια που έχει κάνουν στο b.l ;
4) έχετε δοκιμάσει atomizer από εκεί; Βγάζουν αρκετό ατμό στην εκπνοή;
Και τέλος να το επιχειρήσω;

αν μιλάς για την heaven gifts:

1) Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
2) Paypal και τα μυαλά στα κάγκελα! Εγω δεν αγοράζω απο πουθενα στο εξωτερικό αν δεν δέχεται paypal. Γινεται με $, τα οποια μετατρέπει αυτόματα σε eyro το ίδιο το Paypal.
3) Κάνουν, όπως κάνουν σε όλα τα 510
4) Δεν εχω δοκιμάσει atomizer για 510. Τα 801 του πάντως είναι πολύ καλά από άποψη ατμού αλλά χαλάνε για ψύλλου πήδημα! Οπότε τα ψωνίζω ανα 5άδες για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Να ψωνίσεις. Ειναι αξιόπιστοι...

Αποσυνδεδεμένος redvw74

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος:
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 12:24 »
Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική κ γρήγορη απάντηση. Τώρα κατάλαβα γιατί το ψάχνετε τόσο πολύ και γιατί ψωνίζετε από εκεί. ΟΙ διαφορές είναι ασθητές!

• e-regular ατμιστής
    • Το Blog του Undertaker
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 12:32 »
Μιας και το πιάσαμε γενικά το θέμα, ορίστε μερικές προτάσεις από την μέχρι τώρα μου εμπειρία από online (ebay) αγορές.......

Ι) Αν μπορείτε να αποφύγετε την αποστολή από εταιρίες courrier, κάντε το! Θα λάβετε σίγουρα τα προϊόντα λίγο πιο αργά, αλλά οι πιθανότητες να σας γδάρουν στο τελωνείο είναι πολύ πιο μικρές (εως... μηδενικές). Εμπιστευτείτε με κλειστα μάτια την USPS και την Royal Mail (τα Αμερικανικά και Αγγλικά ΕΛΤΑ αντίστοιχα)

ΙΙ) Το αφορολόγητο όριο για χώρες εκτός ΕΕ είναι τα $50 ΜΑΖΙ με τα ταχυδρομικά. Αν για παράδειγμα πάρετε ενα... μπρελόκ που κοστίζει $30 + $19 ταχυδρομικά, περνάει αφορολόγητο. Άν το αφορολόγητο ξεπερνιέται, τοτε είναι κυριολεκτικά στον κάθε τελώνη το πόσο (και αν) θα σε χρεώσει.

ΙΙΙ) Αγορές από Χονγκ Κόνγκ (πολύ συνηθισμένο στο E-bay, ειδικά σε μικροηλεκτρονικά είδη), για κάποιο περίεργο λόγο ερχονται χωρίς δασμούς. Μου εχει τύχει να αγοράσω 2 μπαταρίες λαπτοπ των 100 ευρώ, και δεν ειχα πρόβλημα. Ουτε φυσικά με οτιδήποτε άλλο μικρότερης αξίας.

IV) Αν το δέμα σας τελικά μέινει στο τελωνείο, ΜΗΝ ΑΝΑΘΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ στην courrier να αναλάβει τον εκτελωνισμό!!! Καλύτερα να πάτε εσείς ο ίδιος. Είναι μεν ταλαιπωρία και γραφειοκρατία αλλά θα γλυτώσετε τα μισά και πάνω χρήματα! Εμένα μου ζήτησαν για ενα πακέτο των 120 ευρώ.... 170 έξοδα εκτελωνισμού!!!! Οταν πήγα ο ίδιος "ξεμπέρδεψα" με μόνο 60. Τα υπόλοιπα 110 θα πήγαιναν στην τσέπη τους.

V) Το "κόλπο" του Gift περνάει μόνο σε μικρο-είδη. Για είδη που κάνουν "μπαμ" για πιο ακριβά πολλές φορές πετυχαίνει το να το δηλώσουν ως "commercial sample". ΠΑΝΤΑ ρωτάμε τον πωλητή αν είναι διατεθημένος να κάνει "μαιμουδιά" με το τιμολόγιο ή αν δέχεται να το περάσει ως gift/sample, ΠΡΙΝ κάνουμε bid. Μερικοί δεν το δέχονται.

VI) Αποφύγετε να αγοράσετε προϊόντα όπως σπαθιά/μαχαίρια (όπως πχ. ρέπλικες σπαθιών από ταινίες κλπ) καθότι σταματάνε ΠΑΝΤΑ στο τελωνείο και φορολογούνται... χρυσά. Επίσης "βαριά" ηλεκτρονικά όπως πχ ipod, netbooks, xbox κλπ. Φορολογούνται πάντα, και η τελική τιμή σου βγαίνει πάνω-κάτω ίδια με το να τα αγοραζες από εδω.

VII) Μικρά είδη που μπορεί να "γυαλίσουν" στο μάτι του τελώνη, αν δεν είναι ασφαλισμένα, κλάφτε τα! Κλάσσικό παράδειγμα οι Zippo. Αντίθετα οι "μαιμού" Zippo περνάνε άνετα! Tip: Αν θέλετε Zippo ζητήστε από τον πωλητή αν  μπορεί να σας τον στείλει χωρίς το κουτί ωστε να νομίζουν πως είναι μαιμού.

Αποσυνδεδεμένος Kostas

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Βερολίνο
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 23, 2009, 19:18 »
Την κυριακή στις 13 Σεπτεμβρίου είχα κάνει δύο παραγγελίες.

Μία στην bestecig: 500ml (μισό λίτρο...!!) Flue Cured Tobacco σε extra high + 1 ατμοποιητή για Μ401 από 10 άδεια φιλτράκια για 901, 801 και Μ401.

Μία στην HeavenGifts (RuyanDirekt): 10 ατμοποιητές 801, 5 ατμοποιητές RN4075 (συμβατοί με 901), 3 ατμοποιητές για Μ401, 10 άδεια φιλτράκια για Joyce 510 και 1 ατμοποιητή Joyce 510.

Στην bestecig πλήρωσα courier (την EMS) και στην HeavenGifts για πρώτη φορά με απλό ταχυδρομείο.

Προχθές την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ήρθε το πακετάκι από την bestecig. Δηλαδή την 7η εργάσιμη.
Και... την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ήρθε απο την HeavenGifts. Δηλαδή την 8η εργάσιμη.

Τελικά με απλό ταχυδρομείο ήρθε πολύ γρήγορα και σε χρόνο σχεδόν τον ίδιο με την courier.
Βέβαια μπορεί και να ήμουν και απλά τυχερός...

Ότι αφορά τους ατμοποιητές 801: Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί τους. Δούλεψαν όλοι μέχρι σήμερα άψογα.
Είχα όμως πρόβλημα πριν λίγες μέρες με τους RN4075.
Από τους 5 που είχα αγοράσει, οι δύο κάηκαν με την δεύτερη ρουφηξιά, ο τρίτος ήταν καμμένος από την μάνα του, ο τέταρτος δεν έκανε καλή επαφή στο κέντρο και δεν δούλευε. Ευτυχώς που μου είπε ο Atmin ένα κολπάκι και τον επιδιόρθωσα. Τελικά μόνο ο ένας δούλευε σωστά.
Αλλά έχει απίστευτο throat hit... To καλύτερο που είχα μέχρι σήμερα. Δεν μπορώ να κατεβάσω τον ατμό..
Απίστευτο πράγμα. Μακάρι να είναι όλοι έτσι, αλλά μάλλον το αμφιβάλλω...

Γενικά απ' ότι έχω ακούσει είμαι από τους ελάχιστους που είχαν πρόβλημα με τους RN4075..
Θεωρούνται πολύ αξιόπιστοι ατμοποιητές, με καλύτερο throat hit από τους συμβατούς τους 901.

Αλλά όπως είπαμε... Στα κινεζάκια η ποιότητα είναι περίεργο πράγμα και αυτός που είχε φτιάξει τα δικά μου RN4075 μάλλον είχε πρόβλημα το προηγούμενο βράδυ με τη γυναίκα του...  :))
Θα κάνω παράπονα στους συλλόγους γυναικών της Κίνας....  :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος atmistis

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: Αθήνα
  • GreenSteamTeam
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 23, 2009, 19:27 »
Ναι Κώστα είσαι άτυχος μάλλον. ... Έχω 2 RN και τραβάνε σαν.... άλογα  :)) εδώ και 3 μήνες 

Αποσυνδεδεμένος Kostas

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Βερολίνο
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 23, 2009, 19:30 »
Ναι Κώστα είσαι άτυχος μάλλον. ... Έχω 2 RN και τραβάνε σαν.... άλογα  :)) εδώ και 3 μήνες

Άγνωστες οι βουλές του κυρίου...  :laugh1: :laugh1:

vapormania.gr