* * * *

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το site και η δημόσια συζήτησή μας είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Μάιος 24, 2012, 02:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση e-kapnisma

Σελίδα Facebook

Αποστολέας Θέμα: PG και VG στη χρήση.  (Αναγνώστηκε 1907 φορές)

Αποσυνδεδεμένος parpen

• Witchking
  • e-high ατμιστής
  • Τόπος: Καβάλα
  • Φύλο: Άντρας
  • A-2 + PP by Craven.gr + VV +Rc_mizer by Sokin
    • Parpen's e-liquid calculator
PG και VG στη χρήση.
« στις: Νοέμβριος 26, 2011, 18:14 »
Ανοίγω το θέμα αυτό, για να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας, σχετικά με υγρά PG based και VG based.
Τι εννοώ θα το καταλάβετε στη συνέχεια.

Εδώ και περισσότερο από χρόνο που ατμίζω, τα υγρά μου (DIY) ήταν βασισμένα στην PG. Η συμμετοχή της VG ήταν το πολύ σε ποσοστό 20%, περισσότερο για να υπάρχει και λίγο ντουμάνι. Ελάχιστες φορές που δοκίμασα να αυξήσω το ποσοστό της VG δεν μου άρεζε διότι αποκτούσα μια γεύση λιπαρότητας στο στόμα.

Πριν 3 μέρες, φτιάχνοντας νέο υγρό, χύθηκε λίγη PG στο χέρι μου και αισθάνθηκα μια ελαφριά φαγούρα. Αμέσως σκέφτηκα πως πιθανόν η PG να είναι υπεύθυνη για κάποια μικροπροβλήματα που έχω με τα ούλα μου. Γενικά έχω ευαισθησία στα ούλα και το τελευταίο διάστημα τα αισθάνομαι σχετικά ερεθισμένα. Περισσότερο το βράδυ και μάλιστα όταν ατμίζω, αισθάνομαι τον ερεθισμό ειδικά στα μπροστινά δόντια.
Βέβαια μπορεί να έχει έρθει η ώρα για τον καθαρισμό των δοντιών σε οδοντίατρο, αλλά μπορεί πάλι η PG να επιδεινώνει περισσότερο το πρόβλημα.

Έτσι σκέφτηκα να κάνω μια δοκιμή, ατμίζοντας υγρό με σκέτη VG αραιωμένη βέβαια με νερό.
Έφτιαξα 5 Ml κατά 1 mg περισσότερο από ότι ατμίζω, γιατί ξέρουμε πως τα υγρά με PG δίνουν περισσότερο χτύπημα από ότι η VG.
Εντάξει για το ντουμάνι, δεν το συζητώ. Αναμενόμενο. Το χτύπημα ωστόσο της VG (αν και τώρα που γράφω είμαι στο περίπου +3 mg ) ακόμη υπολείπεται από τα PG υγρά μου και μάλιστα είναι διαφορετικό. Δηλαδή ενώ με την PG το χτύπημα το αισθάνομαι πιο βαθειά , το χτύπημα της VG το αισθάνομαι πιο ψηλά στο λάρυγγα. Δηλαδή στην αρχή του στο τέλος του ουρανίσκου.

Αυτό όμως που με ξένισε πάρα πολύ, είναι πως σκοτώνει τη γεύση των αρωμάτων. Στην αρχή ξεκίνησα με το ίδιο ποσοστό αρώματος με τα υγρά που έφτιαχνα μέχρι τώρα και ενώ πλέον είμαι σε 3πλάσιο ποσοστό, δεν έχω γεύση!!
Το απόλυτο σκότωμα. Είμαι πολύ περίεργος να δω πότε θα αρχίσω κάτι να αισθάνομαι.

Υπάρχει σαφώς μια αίσθηση λιπαρότητα σε όλο το στόμα. Για τα ούλα, είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσω αν και έχω μια υποψία βελτίωσης.

Τέλος, ο ατμός που παράγει η VG, διαλύεται πιο δύσκολα και παραμένει περισσότερο στον αέρα, από ότι αυτός της PG.

Θα ήθελα να καταθέσετε και εσείς τις εμπειρίες σας, αλλά να μείνουμε στο θέμα.

Ας μην αφήσουμε την κρίση που περνάμε να επηρεάσει τη συζήτησή μας:
Ευγένεια και ειλικρίνεια πάνω απ' όλα
Fair play ΚΑΙ στους Έλληνες επαγγελματίες

Αποσυνδεδεμένος atmomixani

• Κατασκευαστής
  • *
  • Τόπος: peristeri
  • το μεγεθος μετραει
Απ: PG και VG στη χρήση.
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 18:40 »
εμενα προσοπικα η pg σε μεγαλητερι αναλογια απο 20 τα 100 με σκοτονει στο λεμο ατμιζω vg απο την αρχη μεχρι τώρα οταν ειχα τα εγκο και δοκιμαα pg την βρικα πολυ καλη αλλα επιδει πιγα σε καλο ατμο πολυ γριγορα δεν μπορουσα να ατμισω pg την έβρισκα υπερβολικά εντονη σαν γεύση και με ενοχλουσε στον λεμο πολυ   :)

Αποσυνδεδεμένος fotakos

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος:
    • www.publiceye.gr
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 18:44 »
Φιλε ακριβώς στην ιδια κατάσταση και προβληματισμό είμαι και εγώ, συν ότι με vg ο ΙΑΤΤΥ αρχησε να μου κάνει νερα σε σχέση με τη τροφοδοσία του.
Επισης η αρεωση με νερο δε μου άρεσε καθόλου, δοκίμασα με οινοπευμα ,οπως μου σύστησε ο ΙΜΕΟ και τα πράματα ειαι λίγο καλύτερα, αλλα έχω αρκετές διαροες ηειτε αρεωνω με νερο είτε με αλκοόλ.
Καποια συμβουλή κάποιος;

• Κατασκευαστής
  • *
  • το μεγεθος μετραει
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 18:48 »
Φιλε ακριβώς στην ιδια κατάσταση και προβληματισμό είμαι και εγώ, συν ότι με vg ο ΙΑΤΤΥ αρχησε να μου κάνει νερα σε σχέση με τη τροφοδοσία του.
Επισης η αρεωση με νερο δε μου άρεσε καθόλου, δοκίμασα με οινοπευμα ,οπως μου σύστησε ο ΙΜΕΟ και τα πράματα ειαι λίγο καλύτερα, αλλα έχω αρκετές διαροες ηειτε αρεωνω με νερο είτε με αλκοόλ.
Καποια συμβουλή κάποιος;
φοτακο να μην φιγουμε απο το θεμα διαβασε στο νιμα του ΙΑΤΤΥ εχει αντιμετοπιστει παρομια περιπτοση τροφοδοσιας και 100 τις 100 vg να βαλω δεν εχω θεμα  ;)

Αποσυνδεδεμένος crypton

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: αθηνα - βυρωνας
  • στο ψαξιμο.....
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 19:04 »
καλησπερα, εγω καπνιζα σκετη pg , αποφασισα να το γυρισω σε vg για τον λογο οτι ειναι φυτικη και με ενα οργανικο υγρο επισης πιστευω οτι ειναι ενας συνδιασμος καλος, με λιγοτερες επιπτωσεις στα πνευμονια. vg απο vg διαφερει κατα πολυ βεβαια απο οτι εχω δει σε γευση. αυτη την στιγμη καπνιζω υγρα 100% vg μου πηρε βεβαια 1 μερα να μπω γευστικα και ατμιστικα στην αλλαγη, εχει πιο γλυκο ντουμανι και με ενα καλο ατμοποιητη  και σωστα mg νικοτινης εχω ικανοποιητικο χτυπημα. τα εργαλεια βεβαια θελουν πιο συχνα καθαρισμο και συντηρηση απο οτι εχω δει. δικη μου συνταγη δεν εχω φτιαξει παιρνω απο cloudofvapour και virgin ετοιμα υγρα. τωρα που το αναφερες με την pg και εμενα στο βουρτσισμα ματωναν τα ουλα μου και τα δοντια ειναι μια χαρα απο αποψη καταστασης, τι να πω με την vg εχουν καλυτερεψει πολυ, ισως να ειναι και αυτος ενας παραγοντας.

Αποσυνδεδεμένος anetost

• e-non ατμιστής
  • *
  • Τόπος: athens
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 20:31 »
αθτο με το ματωμα κατα το βουρτσισμα το εχω παρατηρησει και εγω.καλο το η.τ αλλα μη παθουμε και καμια ουλιτιδα  :confused1: αρχες του μηνα θα παω για καθαρισμο να δω τι θα πει κ ο οδοντιατρος

Αποσυνδεδεμένος Νικος

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 20:38 »
Παντως εμενα,
μετα απο πολλα χρονια κ/τ,
με το η/τ δεν τσουζει το στομα μου
οταν χρησιμοποιω οδοντικο διαλυμα.

Αποσυνδεδεμένος Charas60

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 20:45 »
Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος έμπειρος με το να μας πει κάποιες καλές αναλογίες μεταξύ PG/VG ώστε να έχουμε κτύπημα, ατμό και γεύση.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• PROVARI V2+TRAP TANK MINI
  • Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Σπάτα
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 20:50 »
60%vg 40%pg
70%vg 30%pg
80%vg 20%pg

οσο κατεβαινει η pg λιγοτερο χτυπημα οπως κ οσο ανεβαινει η vg περισσοτερο ατμο
βεβαια παιζει ρολο κ η νικοτινη...

Αποσυνδεδεμένος Viliana

• Άτομο παρφαί και περικολόζο :P
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Αττική
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 20:52 »
Ναι όμως παιδιά μου δεν είστε λιγάκι οφ τόπικ??Αυτά αναλύονται σε άλλα ποστ σχετικά με τα υγρά.. :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος parpen

• Witchking
  • e-high ατμιστής
  • Τόπος: Καβάλα
  • A-2 + PP by Craven.gr + VV +Rc_mizer by Sokin
    • Parpen's e-liquid calculator
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 20:56 »
Συνατμιστές παρακαλώ να μείνουμε On Topic. Δηλαδή εντυπώσεις από χρήση υγρών με PG ή VG και πιθανά προβλήματα και αν κάποια λύθηκαν.

Το θέμα με το μάτωμα των ούλων, είναι παλιό και έχει αναφερθεί και συζητηθεί και σε άλλο θέμα. Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι αν η χρήση της PG είναι κυρίως υπεύθυνη για αυτό, ενώ με VG δεν υφίσταται.

Ουσιαστικά αυτό δοκιμάζω αυτό το διάστημα.

• Κατασκευαστής
  • *
  • το μεγεθος μετραει
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 21:03 »
αθτο με το ματωμα κατα το βουρτσισμα το εχω παρατηρησει και εγω.καλο το η.τ αλλα μη παθουμε και καμια ουλιτιδα  :confused1: αρχες του μηνα θα παω για καθαρισμο να δω τι θα πει κ ο οδοντιατρος
μιας και το ανέφερες οταν ειχα αρχίσει το ατμισμα το παρατήρησα και εγω οπος ολοι και η εξήγηση τις οδοντιάτρου μου ηταν η εξις το τσιγάρο προκαλεί την ουλίτιδα αλλα ταυτόχρονα τα ουλα δεν ματώνουν γιατι ο καπνός εχει αιμοστατικές ιδιότητες με τιν διακοπή του καπνίσματος εμφανίζετε το προϋπάρχων πρόβλημα με σωστή αγωγή περνάει και μετα με το ατμισμα δεν εχεις κανένα πρόβλημα το είδα και σε μένα αλώστε  ;)σηγνομη για το οφ τοπικ αλλα καλο ειναι να ενιμερονουμε τα νεα μελοι οπου μπορουμε αν θελουν οι συντονιστες  και το κρινουν σκοπιμο  ας σβησουν αυτο το μινιμα  και με vg το ιδιο ειναι εγω VG εκανα  ;)

Αποσυνδεδεμένος Gabriel74

• Plaudite, amici, comedia finita est!
  • Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος:
  • GGTSstealth-MG5-VVΒΜ+A2Α2ΜΤ-Οδυσσέας-ΙΑΤΤΥ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 21:07 »
Εμένα πάλι, όσο και επίμονα να βουρτζίζω τα δόντια, εδώ και 9 μήνες που ατμίζω δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ αίμα στα ούλα...
Το δικό μου θέμα με την VG είναι τα φουσκώματα και οι... αναπόφευκτες συνέπειές τους... :-[ ;)

Αποσυνδεδεμένος StavrosM

• Ρημάδα νικοτίνη.......
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Λαμία , Αθήνα , Βόλος
  • VV by me, A2 SS Classic, DD,..........
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 27, 2011, 02:24 »
Και εγώ εδώ και 3 περίπου μήνες που ατμίζω κάνμω όλων των ειδών τις αναλογίες.
Η καλύτερη δυνατή αναλογία για εμένα είναι 50-50 αλλά με τάση να πάω σιγά σιγά προς γλυερίνη το μεγαλύτερο ποσοστό.
Πρόβλημα με τα ούλα δεν έχω αλλά είδα μεγάλα ποσοστά αερίων όσο μεταφέρομαι στην γλυκερίνη μεριά.

Έχω μπεί σε πειραματισμό τις τελευταίες 2 μέρες με PEG και VG σε ποσοστό 25-75
Δεν έχω δεί διαφορές σε σχέση με PG αλλά έχω την εντύπωση πως έιναι κάπως καλύτερο το χτύπημα της PEG.

Συνδεδεμένος Atmos

• (aTmin)
  • Διαχειριστής
  • Τόπος:
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 27, 2011, 03:25 »
Για το μάτωμα των ούλων δεν έχω εμπειρία (ή δε θυμάμαι, αν είχα στις αρχές ίσως ελάχιστο) αλλά για τις μείξης της VG κι εγώ έβγαλα το ίδιο συμπέρασμα με τον Parpen από μια παλιότερη προσπάθεια να κάνω μείξεις γεύσεων μόνο με VG: ή τις σκότωνε ή τις αλλοίωνε και δεν ταίριαζαν καθόλου. Η εντύπωση που μου έχει καρφωθεί είναι ότι θα δυσκολευτώ πολύ να κάνω μείξη της προκοπής με σκέτη VG.

Κι όπως είπατε, VG με VG έχει διαφορά. Αλλά γι' αυτό έγραψα αλλού: (link)

vapormania.gr