Καλημερα Σήμερα που πήγα σε ένα φαρμακείο να αγοράσω PG,VG πιασαμε κουβέντα με την φαρμακοποιο και μου είπε οτι τα Η/Τ είναι απαγορευμένα απο ΕΟΦ και οτι οσα φαρμακεία πουλανε Η/Τ ειναι παρανομα.Αλλα αυτο που με ανυσηχησε περισσοτερο είναι οτι τα αρώματα που βαζουμε στα DIY υγρά μας είναι καρκινογόνα και οτι δεν ξέρουμε που θα χτυπησει,ενω στο καπνό γνωρίζουμε οτι χτυπαει στους πνευμονες.Επισης μου είπε για τα αρώματα DIY οτι είναι κυκλικες ενωσεις και οτι έιναι σε μορφη "κυκλικής ενωσης είναι καρκινογόνο.Εσεις τι λέτε για τα αρώματα DIY ?
είτε ήθελε να πουλήσει άλλα προϊ'οντα νικοτίνης.
Γενικά, οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αρώματα είναι οι αρωματικές που έχουν έγκριση για να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα.
Θα ηθελα να διευκρινιστεί η διαφορα στα ετοιμα και στα diy...προσωπικα τα'' diy- and make by me'' τα εμπιστευομαι περισσοτερο...μια και ξερω τι ακριβως βαζω μεσα... Επισης...δεν ξερω αν βοηθαει.... http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,2703.0.html
Εγώ πάντως 20.000€/κωδικό υγρού ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ. Μόνο και μόνο για παράβολο.
O φαρμακοποιός συναλλασσόμενος με συνήθως ηλικιωμένους και με τον αέρα του "παντογνώστη", διατυπώνει απόψεις.Έκαστος μαθητής κελαηδά μέχρι να βρει το δάσκαλό του.Απαγορεύεις κάτι που δεν είναι ασφαλές ή κάτι που ενώ είναι στη δικαιοδοσία σου κάποιος δεν σου ζήτησε άδεια.Ο φαρμακοποιός σου είπε απλά την αλήθεια. Ό,τι μυρίζει είναι κυκλική ένωση, αρωματική που λέμε (με αρωματικό δακτύλιο κατά τη χημική ορολογία) και ΝΑΙ είναι καρκινογόνα.Πότε; Σε μεγάλες ποσότητες. Και πώς; Όταν αθροίζονται.Από το AXE και τη FAHRENHEIT μέχρι το απορρυπαντικό με άρωμα "Φρεσκάδα Βουνού" είναι σκευάσματα, διαλύματα με άρωμα. Άρα με αρωματική-καρκινογόνο ουσία.Να το πώ αλλιώς:Και το νερό που πίνουμε έχει Χρώμιο και Αρσενικό, κάτω από τα ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ. Τί σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι τα όρια έχουν τεθεί για να εξασφαλίζουν ότι με κανονική δοσολογία, δεν θα πεθάνεις από καρκίνο που θα σου εμφανιστεί προσλαμβάνοντάς τα.Αυτό που είναι σημαντικό στα αρώματα είναι να ξέρεις την παραγωγή ότι γίνεται με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ότι λαμβάνονται υπόψη οι Κανόνες Ορθής Πρακτικής στη Βιομηχανία, υπάρχουν αναλύσεις, MSDS κ.ο.κ.Και πιστέψτε με ότι από τους προμηθευτές που βλέπω να παραγγέλνουν ατμιστές στο φόρουμ λίγοι μπορούν να τα παρέχουν.Εγώ, λόγω της τρέλας (ή μεράκι πείτε το) που με δέρνει, στα ΔΙΚΑ ΜΟΥ υγρά θέλω να βάζω αρώματα για τα οποία ξέρω και μπορώ να παρέχω τα πάντα.Και να ελέγξω τον παραγωγό. Πολύ απλά γιατί αν πάρω από Αμερική ή Αγγλία τυφλά, καλά είναι για ιδιοκατανάλωση αλλά... από εκεί κι έπειτα....δύσκολα τα πράγματα.Την επόμενη φορά, πες στο φαρμακοποιό πως η νικοτίνη που περιέχεται στις NICORETTE είναι ισχυρά τοξική ουσία και πως κανονικά δεν έπρεπε να την διαθέτει. Πόσο μάλλον χωρίς ιατρική συνταγή.Εκεί θα αρχίσει να σου μιλάει για τα επιτρεπτά όρια...Για τον ΕΟΦ και το "συστηματάκι" όπως το έχουν φτιάξει στα μέτρα των φαρμακοβιομήχανων, τα έμαθα εσχάτως ... Εγώ πάντως 20.000€/κωδικό υγρού ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ. Μόνο και μόνο για παράβολο.Εν πάσει περιπτώσει, επιφυλάσσομαι. Ας μείνω σε αυτά.
Ή μάλλον ακριβέστερα δεν υπάροχυν αυτοί που ψήφισαν τέτοια επαίσχυντα πράγματα.
Αυτά καθώς φεύγω για Σύνταγμα πλατεία. Χτες το άτμισμα ήταν ότι έπρεπε ως αντίδοτο για μικρές δόσεις ασφυξιογόνων... ειδικά αν εξέρχεται ο καπνός από τη μύτη και ρουφάς από το στόμα μόνο....