Κοψτε τα ολα μαχαιρι για κανα δυο χρονια και μετα μπορειτε να κανετε τους μαγκες οσο θελετε . Προς το παρον, μιας και ειμαστε και εμεις και αυτοι εξαρτημενοι , ας κανουμε και λιγο το κοροιδο γιατι η ιδια η ζωη εχει τον τροπο της να μας ξεφτιλισει για οτι λεμε η κανουμε . " Δεν μπορω πια...μου μυριζουν οι καπνιστες " Αντε ρε φασολακι αργιτικο ... Χτεσινος φουστης , σημερινος κ@λομπαρας.... Για συνελθετε....ολοι εσεις οι..απαλλαγμενοι . Και σεβαστητε αυτο ακριβως που εισασταν χτες το βραδυ .
Σχεδόν πάντα ήμουν αρνητικός με τους καπνιστές, ακόμα και όταν κάπνιζα, πόσο μάλλον τώρα.Ποτέ δεν μου άρεσε ο τσαμπουκάς του "καπνίζω όπου γουστάρω". Γιατί και τέτοια ουκ ολίγες φορές μου έχουν τύχει. Και μες στο supermarket (δηλαδή δεν δεν μπορείς να κάνεις υπομονή ρε φίλε μερικά λεπτά μέχρι να ψωνίσεις?) και σε άλλους κλειστούς χώρους χωρίς κανένα σεβασμό στο παιδί του διπλανού ή ακόμα και το δικό του. Σεβαστό το ότι ο καπνιστής είναι "άρρωστος" αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα, χωρίς την έγκρισή μου να μου επιβάλει έστω και στο ελάχιστο να εισπνέω τα κατάλοιπά του, τα "μικρόβιά" του. Άραγε οι junkies να πέταγαν τις σύριγγες τους δεξια-αριστερά με το πρόσχημα ότι είναι άρρωστοι ή έχουν ανάγκη βοήθειας? Όπως και να έχει, το κάπνισμα είναι παρά φύσιν συνήθεια και δεν έχω καμία υποχρέωση να σεβαστώ ή να ανεχτώ αυτή καθεαυτή την πράξη που έχει αρνητικές συνέπειες πάνω μου και παρά τη θέλησή μου.
α) όταν θέλει να ανάψει κάποιος τσιγάρο στον προσωπικό μας χώρο - σπίτι ή γραφείο;Δεν έχω κανένα πρόβλημα στο γραφείο, στο σπιτι επειδή έχω μικρό παιδί, μόνο στο μπαλκόνι.β) όταν βρισκόμαστε σε χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα, πχ σπίτι φίλου και ντουμανιάζει το σύμπαν; Δεν έχω κανένα πρόβλημα γ) όταν βρισκόμαστε σε χώρο που επίσημα απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά ανεπίσημα κάποιοι καπνίζουν; πχ γραφείο, δημόσια υπηρεσία;Δεν έχω κανένα πρόβλημα δ) ποια είναι η θέση μας για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους διασκέδασης, σε σχέση με την άποψη να χωριστούν τα μαγαζιά σε καπνίζοντων και μη;Είμαι κατά των απαγορεύσεων σε χώρους όπου η προσέλευση είναι επιλογή μου.
Νάσσο αντε το φασολάκι να το καταπιούμε...το δεύτερο σκέλος του παραδείγματος - παρομείωσης το θεωρώ αδόκιμο...Εγώ είχα την συναίσθηση οτι σκυλοβρομούσα οταν κάπνιζα και θα δεχόμουν ευχαρίστως ακόμη και προσβολή επ αυτού...αλλά ήταν πάθος και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα...Ε τώρα να μην πούμε δηλαδή οτι μας βρωμάει; τι θες να πούμε οτι μοσχοβολάει επείδή καπνίζαμε κι εμείς;Δεν είπαμε οτι κυνηγαμε τους καπνιστές με την κοντόκαννη... Απλά κάνουμε την εύλογη διαπίστωση...
Εζησα 29 χρονια στην παρανομια Σκεφτηκα ν,αλλαξω και να μπω στον ισιο δρομο . Εεε δεν θ,αρχισω να καλω τωρα και την αστυνομια με το παραμικρο που βλεπω γυρω μου...