Εχω μια απορία, που - αν την έχουν κι άλλα μέλη - θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις. Τώρα που δεν καπνίζουμε και πλέον μας ενοχλεί τους περισσότερους η μυρωδιά του καπνού, πώς αντιδράμε α) όταν θέλει να ανάψει κάποιος τσιγάρο στον προσωπικό μας χώρο - σπίτι ή γραφείο;β) όταν βρισκόμαστε σε χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα, πχ σπίτι φίλου και ντουμανιάζει το σύμπαν; γ) όταν βρισκόμαστε σε χώρο που επίσημα απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά ανεπίσημα κάποιοι καπνίζουν; πχ γραφείο, δημόσια υπηρεσία;δ) ποια είναι η θέση μας για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους διασκέδασης, σε σχέση με την άποψη να χωριστούν τα μαγαζιά σε καπνίζοντων και μη;Οι δικές μου απαντήσεις, για να ξεκινήσουμε την κουβέντα, είναια) επιτρέπω τη χρήση, αφήνοντας στον άλλο την πρόκληση να μην κάνει κατάχρηση και κάθομαι όσο μπορώ μακριά του. Αερίζω μετά, εκτός κι αν μπορώ την ίδια στιγμήβ) δε μου έχει τύχει ακόμηγ) δε θα πω τίποτα, γιατί κατανοώ τον πόνο τους. Σε τελική ανάλυση, πόσο θα κάτσω; δ) Διαχωρισμός. Ελευθερία επιλογής.