Ισως δεν ειναι το καταλληλο θεμα, αλλά δεν ξερω πού να το γραψω.Ενω ειμαι αρκετα γλυκατζης, εδω και μια εβδομαδα που ξεκινησα το η.τ., δεν εχω καμια επιθυμια για γλυκο. Μπορει βεβαια να ειναι τελειως συμπτωματικο, γιατι μου συνεβαινε κι αλλες φορες παλια να μην θελω γλυκο για καποιο διαστημα.
Δεν ξέρω τι σημαίνει γλυκαντική ουσία. Αν σημαίνει ότι έχει γλυκιά γεύση, ναι είναι.Τώρα για τη σχέση της με το ζάχαρο, δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη θεωρείς την Wikipaidia αλλά λέει ότι δεν ανεβάζει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Επίσης δεν έχει τα βακτηρίδια που τρέφουν την τερηδόνα στα δόντια μας όπως η ζάχαρη.Ψάξε γι' αυτή την πρόταση στο link που θα σου δώσω παρακάτω:"Although it has about the same food energy as table sugar, it does not raise blood sugar levels, nor does it feed the bacteria that form plaques and cause dental cavities."εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/GlycerolΓλυκερόλη και γλυκερίνη είναι το ίδιο. Το λέει και στην αρχή της σελίδας αλλά το έχω δει και αλλού.
ανακουφιστικα ,γιατι ειχα ανησυχησει με αυτα που διαβασα στο νετ..μεχρι κ οτι παχαινει!!jesus!! διαβασα οτι μπορει να κανεις ζαχαρο..παλι καλα κ σε ευχαριστω που μετρηθηκες και μας απεδειξες πως δεν κανει διαβητη το η.τ.υ.γ. αν συνεχισεις τις μετρησεις ..ξαναστειλε μας αν ειχες καποια αλλαγη..χεχε...
Αυτό είναι προσωπική εμπειρία μέχρι τώρα και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συνεχίσει να ισχύει ή ότι και σε άλλους με το ίδιο πρόβλημα ο οργανισμός τους θα έχει την ίδια συμπεριφορά.ΦιλικάΓιώργος