ποια είναι η "επιτρεπτή" - μη τοξική δόση...
Έχω ψιλοαγχωθεί γιατί, δεν ξέρω τι ποσότητα νικοτίνης παίρνω ημερησίως και ποια είναι η "επιτρεπτή" - μη τοξική δόση...1. Κάπνιζα 2 πακέτα [νικοτίνη 0,8mg / πίσσα 10mg / μονοξείδιο άνθρακα 10mg]>>> τόοοοοοσα χρόνια δεν ξέρω τι αφορά... τσιγάρο ή πακέτο ; ! 2. Ατμίζω 5-6 φιλτράκια [εναλλάξ ή μίξη με 18mg / 9mg ή και 6mg]>> ας πούμε ότι καπνίζω μόνο 18mg ...Πόση νικοτίνη έπαιρνα τη μέρα με τα 40 τσιγάρα και πόσο τώρα;Τι πρέπει να προσέξω;
Οξεία δηλητηρίαση από νικοτίνη. Οξεία δηλητηρίαση από νικοτίνη μπορεί να συμβεί σε εργαζόμενους με νικοτινούχα φυτοφάρμακα, κατά τη μάσηση μεγάλης ποσότητας καπνού, όπως και κατά την υπερβολική κατανάλωση νικοτινούχων υποκατάστατων του τσιγάρου (π.χ. τσίχλες νικοτίνης). Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται: ναυτία, εμετοί, σιελόρροια, ζάλη, σύγχυση και αδυναμία. Σε μεγαλύτερες δόσεις (>50-60 mg νικοτίνης για ενήλικες) παρουσιάζονται κατά σειρά: πτώση αρτηριακής πίεσης, δυσκολία αναπνοής, καρδιακή αρρυθμία, συσπάσεις, αδυναμία αναπνοής και τέλος θάνατος. Δεν υπάρχει αντίδοτο για περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης από νικοτίνη και η μόνη αντιμετώπιση βασίζεται στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων και στην αναπνευστική υποστήριξη.