Καλησπέρα,συγγνώμη που γράφω εδώ, ενώ θα έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει κουμπί για δημιουργία νέου θέματος --το ψάχνω εδώ και κανά μισάωρο!Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος αν επιτρέπεται η κατανάλωση propylene glycol από όσους έχουν έλλειψη ενζύμου G6PD. Δεν είχα βρει τίποτε παρόμοιο έως σήμερα, όταν είδα ότι το ακόλουθο site αναφέρει την ουσία αυτή ως απαγορευμένη για όσους έχουν έλλειψη G6PD: http://f-anazitisi.farmakeutikoskosmos.gr/sresults.php?fsearch=g6pd&fgroup=0Γνωρίζει κανείς σας περισσότερα;
Η δεύτερη λίστα, στη σελίδα 7 έχει πρώτη πρώτη την ουσία Propylene Glycol, την οποία περιέχουν όσα υγρά έχω χρησιμοποιήσει έως σήμερα. Αν όντως αντενδείκνυται η κατανάλωσή της από άτομα με έλλειψη G6PD, η οποία είναι συχνότατη στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο όλη, τότε μιλάμε για πολύ σοβαρό θέμα.
Δεν θα αφήσω καμία μηχανή αναζήτησης να ξεθάψει από το φόρουμ καταδικαστικές απόψεις για τους ατμούς μας.
Έχω έλλειψη G6PD, ατμίζω από τέλη Σεπτέμβρη κατά βάση 80% PG και μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Αυτά!!!