Είμαι πολύ νέος ατμιστής οπότε η γνώμη μου δεν έχει την ίδια βαρύτητα με τους παλαιότερους μιάς και έχω μικρή εμπειρία. 'Εχω μείνει όμως έκπληκτος με τη διαφορά που βλέπω με μόνο 3-4 μέρες καθαρά ατμίσματος (ούτε ένα ΚΤ δεν έχω κάνει). Είχα φτάσει σε σημείο να κάνω και εμετό το πρωί από τα πολλά φλέματα, κόντεβα να βγάλω τα πνευμόνια μου από το στόμα από τον πολύ βήχα, είχα δύσπνοια και το χειρότερα από όλα είχα κάτι περίεργες "καούρες" στο στήθος όταν ξάπλωνα το βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι σίγουρος πως όλα αυτά τα είχα εξαιτίας του τσιγάρου μιάς και το μόνο σταθερό σε όλο το διάστημα που είχα αυτά τα προβλήματα ήταν αυτό. Πλέον οι καούρες το βράδυ έχουν εξαφανιστεί όπως και η δύσπνοια. Το πρωί φτήνω ένα "δεκάλεπτο" (ούτε τάληρο δεν φτάνω ) και αυτό ήταν όλο. Όσο για τον βήχα έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Παρατηρώ βέβαια κάτι μικροπλακώματα στο στήθος αραιά και πού μετά από γερές τζούρες και λίγες μικροενοχλήσεις στο στόμα μου (τύπου ξητότητα κλπ) αλλά από ότι διάβασα εδώ τα είχανε και άλλοι τον πρώτο καιρό οπότε είμαι αισιόδοξος.
Πριν τρεις περίπου μέρες ξεκίνησαν διάφοροι πόνοι στην πλάτη και ψηλά στο στήθος.Σήμερα το πρωί στην δουλειά μου ήταν το αποκορύφωμα όπου σε συνδυασμό με τους πόνους αισθάνθηκα κρύο ιδρώτα ζάλη και να χανομαι.............Και επειδή μια δεύτερη γνωμη πάντα μετράει η διάγνωση ήταν ψύξη(λόγω φορτηγού) και κρίση άγχους.
Πριν τρεις περίπου μέρες ξεκίνησαν διάφοροι πόνοι στην πλάτη και ψηλά στο στήθος.Σήμερα το πρωί στην δουλειά μου ήταν το αποκορύφωμα όπου σε συνδυασμό με τους πόνους αισθάνθηκα κρύο ιδρώτα ζάλη και να χανομαι.Αφού κάλεσαν ασθενοφόρο και με πήραν σηκωτό....βρέθηκα να ανακρίνομαι από καρδιολόγο.Πρώτη ερώτηση γιατρού=Καπνίζεις?Εγώ=όχι το έχω κόψει εδώ και δυο χρόνια Γιατρός=παίρνεις μήπως άλλες ουσίες Εγώ=πας καλά κυρα μου?Το μονο που κάνω είναι χρήση ΗΤ.Γιατρός=Αυτό δεν μας ενδιαφέρει Να μην τα πολυλογώ και αφού μου έκαναν ένα σωρό εξετάσεις που εγώ σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα τις έκανα τα αποτελέσματα ήταν άριστα από όλες τις πλευρές .Μου συστήσανε να κάνω ένα τεστ κοπώσεως.....κάτι σαν αυτό που κάνω κάθε μέρα εδώ και χρόνια στην δουλειά μου .Και επειδή μια δεύτερη γνωμη πάντα μετράει η διάγνωση ήταν ψύξη(λόγω φορτηγού) και κρίση άγχους. Αυτά εν ολίγοις για όσους βαριούνται να κανουν μερικές βασικες εξετασεις .....πέφτουν ανασκελα και τις κάνουν μαζεμενες Και το αστείο της υπόθεσης να έχεις την αγωνία σου και ταυτόχρονα ενώ περιμένεις τα αποτελέσματα να δέχεσαι τηλεφωνήματα για το φιτιλι του Α2
Μετά την αρχική αυτή αντίδραση, θα εμφανίζονται μεν άφθες, αλλά όχι με την συχνότητα που εμφανίζονται όταν πρωτοκόβεις το κανονικό τσιγάρο.Ελπίζω να βοήθησα.
Η αλήθεια είναι οτι όλοι καταβάθος (γιατροί επιστήμονες κλπ) ξέρουν για τα οφέλη του ητ απλά δεν έχει βρεθεί ένας να το πει επίσημα. Περαστικά SEB!