Tα 18mg στο υγρό είναι περιεκτικότητα σε νικοτίνη ανά ml υγρούΤο 0.18mg είναι η μετρημένη με μηχανές καπνίσματος (αρα θεωρητική) απορόφηση νικοτίνης απο τον οργανισμό ενός καπνιστή για καθεένα κ.τ.Τα 2 μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα και δεν έχουν γίνει αρκετές μετρήσεις για την απορρόφηση νικοτίνης απο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η οποία σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική απο αυτήν του κ.τ.Η μοναδική μέτρηση που γνωρίζω ότι έχει γίνει δεν έδειχνε να υπάρχει άμεση απορρόφηση νικοτίνης όπως στο τσιγάρο, λογικά απορροφάται πιο αργά.
0,1 mg σε κανονικό τσιγάρο σημαίνει ότι όταν το καπνίζεις προσλαμβάνεις περίπου 0,1 mg νικοτίνη. Οι ενδείξεις είναι στον εισπνεόμενο καπνό από ένα ολόκληρο τσιγάρο, όχι στο φυτό. Ναι οι διαφορές φυτού (tobacco) με καπνό (smoke) είναι τεράστιες στην περιεκτικότητα νικοτίνης. Είπαμε όμως ότι αρκετό από το φυτό γίνεται στάχτη κτλ.
Μήπως πάμε να μπερδέψουμε το 1 mg με το 0,1 mg;Το 0,1 που ανέφερες, Abet, είναι τα λεγόμενα Ultra Lights έτσι; (έχω και ένα χρόνο να πάρω πακέτο!). Λογικά εκεί η νικοτίνη δεν θα είναι 12 mg ανά τσιγάρο (στο τριμμένο φύλλο του τσιγάρου του 1-2 γρ.). Υποθέτω ότι θα είναι μια ποικιλία με πολύ λιγότερη νικοτίνη στο φύλλο του φυτού ή έχει αφαιρεθεί.Τα 12 mg του Κώστα αναφέρονται στο τριμμένο φύλλο καπνού ενός συνηθισμένου τσιγάρου (π.χ. κόκκινο Μάλμπορο) που καταλήγει τελικά 1 mg στα πνευμόνια με τον καπνό.
Διαφωνώ με τη μέτρηση του Βασίλη και εξηγούμαι έχουμε και λέμε ...τσιγάρα με 15mg δεν υπάρχουν , προφανώς εννοείς τα 1,5 που είναι τα πιό βαριά
Ένα τσιγάρο περιέχει 10-25 mg νικοτίνης, το 25% δε της ποσότητας αυτής παραμένει στο «αποτσίγαρο».
Στα υγρά, η περιεκτικότητα νικοτίνης που αναγράφεται στα μπουκαλάκια είναι η πραγματική ή αυτή που έχει υπολογιστεί ότι απορροφάται από τον οργανισμό, όπως δηλαδή γίνεται με τα τσιγάρα?
Είναι αυτή που περιέχεται στο υγρό.(Εγώ αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον).
Μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται η σύγκριση της νικοτίνης που γράφεται στο πακέτο (και εισπνέεται), με αυτή που γράφεται στο μπουκάλι ενός υγρού για ηλεκτρονικό τσιγάρο (που πάλι εισπνέεται - αν και όχι εντελώς όλη).
Μα μιλάω για την πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης όπως ο ίδιος έχεις γράψει. Στη δική σου πληροφορία βασίστηκα υπολογίζοντας τον κατά προσέγγιση μ.ο.
Αν υποθέσουμε πως (με dripping) 6 σταγόνες = 15 τζούρες = 1τσιγάρο και 1ml = 20 σταγόνες, σημαίνει πως 1ml = 3,3 τσιγάρα (20/6). Άρα 1 τσιγάρο = 0,33ml υγρού.
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου , γιατί δεν συμφωνώ να μπερδεύουμε τις τζουρες τσιγάρου με τις τζούρες ατμίσματος.Το πράγμα είναι απλό όπως ξαναέγραψαΑν ατμίζεις ημερησίως 4 ml στα 10mg τότε εισπνέεις 40mg νικοτίνηΑν κάπνιζες 2 πακέτα βαριά τότε είσαι πάλι στα 40mgΣτην περίπτωσή μου είμαι κάπου εκεί και μου αρκεί , αφού γλυτώνω τα υπόλοιπα του ΚΤ. Τώρα, άν ατμίζεις 5ml στα 24mg το θεωρώ πολύ.Κάποιες μελέτες απ ότι έχουμε διαβάσει εδώ λένε ότι δεν είναι πολύ . προσωπικά δεν θέλω να βγω απο τα πρώην καπνιστικά μου όρια νικοτίνης. Αν οι μελέτες αποδειχθούν σωστές απλά θα το έχω κέρδος.EDITΠαω να πλυνω το αυτοκίνητο και επιστρέφω