Η γλυκερίνη χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις κρέμες σώματος, σε σαπούνια, αφρόλουτρα, σαμπουάν
Συμφωνώ επίσεις οτι ένας χημικός μόνος του δεν μπορεί να μας διαφωτήσει αλλα μαζί με έναν γιατρό (τοξικολόγο ως αναφέρθηκε) κάτι θα βρεθεί πιστεύω.
Προσωπικά εγώ δεν επέστρεψα ούτε στο κ.τ. ούτε όμως και στο η.τ. ως τώρα.
και θα σκεφτώ πολύ σοβαρά να το συνεχίσω μέχρι να αποσαφηνιστεί εντελώς ...κλπ
Δεν νομίζω οτι είναι πνευματικά υγειές να ψάχνουμε τι θα μας "σκοτώσει λιγότερο" αλλά να προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο.
Σας παραθέτω έναν τελευταίο σύνδεσμο (υπάρχει πληθώρα αυτών στον ιστό) που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την γλυκερίνη και συνηγορεί στην επικινδυνότητα της σχετικά με βλάβες στους ανθρώπινους νεφρούς:http://www.sciencelab.com/xMSDS-Glycerin-9927350και προτρέπω όλους μας εδώ να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην έρευνα μιας και επιβάλεται να ασχοληθούμε σοβαρά με την ουσία την οποία εισπνέουμε.Δεν νομίζω οτι είναι πνευματικά υγειές να ψάχνουμε τι θα μας "σκοτώσει λιγότερο" αλλά να προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο.
[...]Όσο για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ως τώρα μόνο θετικά έχω και τα έχω αναφέρει.Είχα κάποιες υπόνοιες ότι το η.τ. είναι υπεύθυνο για τις κράμπες που είχα κατά καιρούς αλλά τελικά μετά από ένα τσεκ-απ αποδείχτηκε ότι είχα χαμηλό μαγνήσιο στο αίμα (το οποίο είναι μυοχαλαρωτικό). Τώρα, αν π.χ ανακαλύψουν όλοι οι ατμιστές ότι έχουν χαμηλό μαγνήσιο... τότε λέμε ότι έχουμε την πρώτη ομαδοποίηση επίπτωσης στο ζήτημα.Το να θεωρούμε όμως υπεύθυνο ή ύποπτο το η.τ. για ό,τι περίεργο παρατηρούμε είναι ψυχολογικό και δυστυχώς κάτι σχεδόν αναπόφευκτο λόγω της έλλειψης στοιχείων ως τώρα. Αλλά από ό,τι έχω διαβάσει και σε φόρουμ του εξωτερικού δεν βρέθηκε ως τώρα κάτι που να ομαδοποιεί σε μεγάλο βαθμό κάποια ευρήματα (αν και τελευταία δεν παρακολούθησα πολύ στενά το θέμα). Αν έχει κάποιος κάτι σχετικό, ας μας το πει. Καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά.